Η παγωνιά είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στη Δυτική Μακεδονία, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ο καιρός είναι γενικά αίθριος. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν -10 στη Φλώρινα, -5 στην Κοζάνη και -3 στην Καστοριά. Στη Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, ο υδράργυρος δεν ξεπέρασε τους 5 βαθμούς.
Για τις επόμενες ημέρες αναμένεται κρύο, ενώ από την Τρίτη ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση με χιόνια στα ορεινά.

Αίθριος σήμερα ο καιρός - Τσουχτερό κρύο στα ορεινά 

Στην Αττική γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν 
βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και γρήγορα δυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Και στη Θεσσαλονίκη αίθριος θα είναι ο καιρός με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 02 (-02) έως 08 βαθμούς Κελσίου. 


Στην υπόλοιπη Ελλάδα 

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: γενικά αίθριος. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και ανατολικά δυτικοί, νοτιοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 04 (-04) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη δυτική Μακεδονία 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές στο Ιόνιο από το βράδυ. 
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι νότιοι. Θερμοκρασία: από μείον 02 (-02) έως 14 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 
Καιρός: γενικά αίθριος. Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και γρήγορα δυτικοί. Θερμοκρασία: από μείον 02 (-02) έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: τις πρωινές ώρες νεφώσεις κυρίως στα νότια με τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη και λίγα χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία γενικά αίθριος. Ανεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: τις πρωινές ώρες νεφώσεις κυρίως στα νότια όπου είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Βαθμιαία γενικά αίθριος. Ανεμοι: στα βόρεια βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.