Τα χέρια πρέπει πάντα να είναι όμορφα και περιποιημένα έτσι ώστε και το μανικιούρ να δείχνει τέλειο. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να έχετε μεταξένια χέρια!  
Τα χέρια είναι το πιο άμεσο και αποτελεσματικό ενδεικτικό της ηλικίας και πρέπει να τα περιποιούνται για να μην φέρνουν τα σημάδια της ηλικίας.   

Το σχήμα: το σχήμα του χεριού αποκαλύπτει πάρα πολλά για τον χαρακτήρα όπως αν έχει κανείς στενή παλάμη που είναι δείγμα αδύναμου χαρακτήρα, ενώ η φαρδιά παλάμη δείχνει έναν χαρακτήρα με φαντασία και αισθησιασμό.   

Πώς θα τα περιποιηθείτε: μπορεί το σπίτι να είναι πεντακάθαρο, αλλά οι δουλειές του σπιτιού αφήνουν τα χέρια αφυδατωμένα και ξερά αν δεν τα περιποιηθείτε σωστά.  

Ενυδάτωση: η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για τα ταλαιπωρημένα χέρια. Η κρέμα χεριών ή η λοσιόν γίνεται απαραίτητα τώρα που έπιασαν τα κρύα. Αν επιλέξετε σαπούνι φροντίστε να είναι πλούσιο σε ενυδατικά συστατικά όπως η βαζελίνη και μαλακτική γλυκερίνη που δε ξηραίνουν τα χέρια!  

Όσο για την κρέμα φροντίστε να μην είναι πάρα πολύ λιπαρή αλλά απλά πλούσια σε ενυδατικά στοιχεία. Εξάλλου οι κρέμες που είναι πλούσιες σε ενυδατικά στοιχεία μοιάζουν πολύ με τις ενυδατικές προσώπου μιας και το στρώμα της επιδερμίδας κάτω από το επιφανειακό δέρμα στα χέρια είναι πολύ λεπτό και το δέρμα έτσι «γερνάει» και φαίνεται!  

Κρέμες που δείχνουν πιο φωτεινά χέρια: οι κρέμες που «απαλύνουν» τα σημάδια γήρανσης στα χέρια, καλό είναι να χρησιμοποιούνται μέχρι 2 φορές την εβδομάδα. Οι κρέμες που «απαλύνουν» αυτά τα σημάδια είναι σίγουρα μια λύση αν έχετε αντιαισθητικές κηλίδες στα χέρια.  

Το μανικιούρ είναι το πάν: χέρι με πετσάκια, νύχια χωρίς σχήμα και μισοβαμμένα δεν είναι ότι καλύτερο για να αναδείξετε το στυλ σας. Δεν χρειάζεται να τρέχετε για μανικιούρ κάθε εβδομάδα για να έχετε περιποιημένα χέρια. Μπορείτε και μόνες στο σπίτι να περιποιηθείτε τα χέρια σας.   

Πώς θα το κάνετε: ξεβάψτε τα νύχια αν είναι ήδη βαμμένα με βερνίκι και αφήστε τα στο ζεστό νερό για να μαλακώσουν και να καταφέρετε να απομακρύνετε τα πετσάκια. Απλώστε το δυναμωτικό νυχιών για να «σκληρύνουν» και περάστε μετά το βερνίκι σου και είστε έτοιμες. 
 

 

ΠΗΓΗ: womenonly.gr