Χρήστες ναρκωτικών είναι οι δυο ιερόσυλοι που τρύπωσαν μέσα στον μητροπολιτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λαμία για να κλέψουν από το παγκάρι τα λιγοστά κέρματα που υπήρχαν μέσα. Όμως, καθώς έμπαιναν στην εκκλησία τους είδαν αστυνομικοί της Ασφαλείας και του έπιασαν στα πράσα.   Οι δυο Έλληνες ηλικίας 42 και 33 χρόνων συνελήφθησαν με τα κλεμμένα χρήματα στα χέρια, τα οποία αποδόθηκαν στους υπεύθυνους του ναού. Πάνω στον 33χρονο βρέθηκε και ηρωίνη βάρους μισού γραμμαρίου κι έτσι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, κατηγορούμενοι για κλοπή και ναρκωτικά.  

Οι «κυνηγοί» μετάλλων χτύπησαν ένα ακόμη κοιμητήριο σε χωριό της Αχαΐας, όπου εξαφάνισαν όλα τα… καντήλια από τις μαρμάρινες πλάκες των μνημάτων!   

Μάλιστα, τα περισσότερα ήταν βιδωμένα πάνω στους τάφους και οι δράστες τα είχαν… ξεβιδώσει με την ησυχία τους! Οι συγγενείς που πήγαν να επισκεφτούν τα μνήματα των δικών τους, τα έχασαν όταν τα βρήκαν λεηλατημένα και κατήγγειλαν τον βανδαλισμό στην Αστυνομία. πηγή: protothema.gr