Προαπαιτούμενο θεωρεί η τρόικα τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, δήλωσε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, η γγ Κοινωνικής Ασφάλισης, Α. Δρέττα.    Ανέφερε ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, που στηρίζουν την κυβέρνηση, βρίσκονται σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση, σημειώνοντας ότι δεν είναι όλα συμφωνημένα. Δήλωσε, πάντως, ότι «δεν υπάρχει "plan B". Αν υπήρχε, θα είχε γίνει «plan A"».   
   
Υπογράμμισε, επιπλέον, πως τα ταμεία των επικουρικών παρουσιάζουν έλλειμμα 800 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο και προειδοποίησε ότι πρέπει να βρεθεί γρήγορα μία λύση, γιατί «ο χρόνος τελειώνει».   
   
Επίσης, τόνισε ότι «το δίλημμα δεν είναι αν θα πέσει ψαλίδι στις επικουρικές, αλλά αν θα υπάρχει στο μέλλον επικουρική ασφάλιση».   
   
Αναφερόμενη, τέλος, στη φαρμακευτική δαπάνη, είπε ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, γιατί στο παρελθόν η σπατάλη ήταν μεγάλη και σχολιάζοντας καταγγελίες ότι ασφαλισμένοι πηγαίνουν οι ίδιοι τα φάρμακα που χρειάζονται στα νοσοκομεία, τόνισε ότι είναι υποχρέωση των νοσοκομείων να παρέχουν την απαραίτητη φαρμακευτική περίθαλψη στους ασφαλισμένους που νοσηλεύονται.