«Αδιανόητη», χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» το οποίο επισκέφθηκε σήμερα και μίλησε στους εργαζόμενους. Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση του νοσοκομείου, δήλωσε ότι το «Ερρίκος Ντυνάν» είναι ένα από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία στη χώρα και πρόσθεσε ότι είναι αδιανόητο να υπάρχει αυτή η κατάσταση. Δηλαδή, να βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση από τότε που ιδρύθηκε, με τους εργαζόμενους, νοσηλευτικό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό, αλλά και γιατρούς, να έχουν μείνει απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες, να τους χρωστάνε ακόμα και το επίδομα αδείας του 2011, «την ίδια στιγμή που διάφοροι εξυγιαντές, μεγαλοστελέχη μάνατζερ, έρχονται δήθεν για να σώσουν το νοσοκομείο, έρχονται και παρέρχονται, αλλά καλοπληρώνονται».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο αφορά την κοινωνία που βλέπει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας να υποβαθμίζονται και πρόσθεσε ότι η υποβάθμιση της λειτουργίας του εντάσσεται σε ένα σχέδιο προμνημονιακό, απλώς η κατάσταση σήμερα της χώρας επιταχύνει αυτό το σχέδιο, σε ένα σχέδιο πλήρους ιδιωτικοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Στην εποχή του μνημονίου, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούν να έχουν περίθαλψη σε αξιοπρεπή φροντίδα υγείας μονάχα όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα. Όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα θα στοιβάζονται σε νοσοκομεία με μικρό όγκο προσωπικού, με χαμηλές δυνατότητες, θα στοιβάζονται σε έναν οργανισμό, όπως ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος δεν θα μπορεί να λειτουργήσει γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε καν για τις απαραίτητες λειτουργικές δαπάνες. 

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, να απαντήσει στο ερώτημα τι έγινε με την υπόσχεση που είχε δώσει ότι το συγκεριμένο νοσοκομείο θα ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ και επίσης να απαντήσει τι ακριβώς προτείνει για τη συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου.

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ