Σπείρα που έκλεβε μετασχηματιστές της ΔΕΗ από περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας εξάρθρωσε η Αστυνομία. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν οκτώ άτομα, ενώ αναζητούνται τρία ακόμα.   Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σπείρα είχε κλέψει το τελευταίο χρονικό διάστημα 47 μετασχηματιστές, ενώ η ζημιά που προκλήθηκε στο δίκτυο της ΔΕΗ, εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 370.000 ευρώ.  

Η επιχείρηση για την εξάρθρωση της σπείρας ξεκίνησε ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών που είχε η Αστυνομία, για τη δράση των συλληφθέντων. Αρχικά εντοπίστηκε αυτοκίνητο στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας, στο οποίο επέβαιναν τρεις αλλοδαποί και όπως διαπιστώθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν αφαιρέσει δύο μετασχηματιστές.   

Σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε και δεύτερο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν άλλοι πέντε αλλοδαποί. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν πλαστικά υπολείμματα από μονώσεις καλωδίων των κλεμμένων μετασχηματιστών, εργαλεία και μια πλαστική σακούλα εμποτισμένη με χημικό έλαιο μετασχηματιστή. Παράλληλα, έπειτα από έρευνα, εντοπίστηκαν σε γειτονική αγροτική περιοχή έξι πηνία, συνολικού βάρους 360 κιλών, τα οποία είχαν αφαιρέσει οι δράστες.  

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δράστες, εντόπιζαν μετασχηματιστές σε στύλους της ΔΕΗ, σε δύσβατα σημεία αγροτικών περιοχών και αφού έβγαζαν τα μπουλόνια με ειδικό κλειδί και έκοβαν τα καλώδια τους, στη συνέχεια αφαιρούσαν το υλικό, που περιείχαν. Τα υλικό αυτό αποτελείτο από χαλκό υψηλής αγωγιμότητας, ιδιαιτέρα μεγάλης αξίας.


πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ