Μπορεί η Σοφία Κοκοσαλάκη να κρατά γενικά ένα χαμηλό προφίλ και να αποφεύγει τις υπερβολές που κάνουν συχνά οι συνάδελφοι της αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι υστερεί σχεδιαστικά από εκείνους. Αντίθετα, η ελληνίδα σχεδιάστρια έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού και την εκτίμηση των επαγγελματιών του χώρου καθαρά και μόνο από τη δουλειά της. Και μπορεί μέχρι τώρα οι δημιουργίες της να χαρακτηρίζονταν από τις έντονες δόσεις της απόλυτα chic αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας αλλά τώρα η σχεδιάστρια αποφάσισε να βάλει στο παιχνίδι τόσο την ηθική όσο και τον παράγοντα «προσιτή τιμή». Ναι, καλά κατάλαβες! Μιλάμε φυσικά για τη συνεργασία της Κοκοσαλάκη με το οnline shop asos.com και τη σειρά Kore που υπογράφει η σχεδιάστρια.   

Περιμέναμε τη συνεργασία αυτή εδώ και καιρό και να που ήρθε επιτέλους η ώρα αναφέρουμε όλες τις λεπτομέρειες αυτής της συνεργασίας. Η λέξη “Kore” προφέρεται «Κόρη» και φυσικά προέρχεται από την αντίστοιχη ελληνική λέξη. Όσο για τα ρούχα, πρόκειται για μια συλλογή που φέρει τα χαρακτηριστικά στοιχεία της δουλειάς της Κοκοσαλάκη (όπως τα ντραπαρίσματα που την έκαναν διάσημη) με τη διαφορά ότι οι τιμές είναι αισθητά πιο προσιτές (ξεκινούν από τα 60$ και φτάνουν στα 495$)

Τα κομμάτια από τα οποία αποτελείται η σειρά «Kore» έχουν κατασκευαστεί τηρώντας όλους του ηθικούς κανόνες ενώ όσον αφορά τις δαντέλες που έχουν χρησιμοποιηθεί, είναι κατασκευασμένες στο χέρι από γυναίκες στη Σρι Λάνκα, οι οποίες χρησιμοποιούν ακόμα τις παλιές, αρχαίες ευρωπαϊκές τεχνικές. Και αυτό είναι το στοιχείο που ενθουσίασε τη σχεδιάστρια. Όπως είπε η ίδια: «Γνώριζα αυτές τις τεχνικές από τότε που σπούδαζα στο St Martins αλλά νόμιζα ότι είχαν χαθεί προ πόλου. (...) Αλλά οι δημιουργοί από το Sri Lanka τις χρησιμοποιούν ακόμα και αυτό τους ευχαριστεί ενώ μπορούν να δουλεύουν ακόμα και από το σπίτι αν είναι μητέρες.»      

Περιττό να πούμε ότι αυτό που μας αρέσει περισσότερο είναι το γεγονός ότι η ίδια η σχεδιάστρια φαίνεται ιδιαιτέρως ενθουσιασμένη από τη συλλογή, ενώ απ’ ότι μάθαμε και οι δημοσιογράφοι που είδαν πρώτοι τα ρούχα δεν μπορούσαν να περιμένουν λεπτό για να τα αποκτήσουν! Οι πληροφορίες που έχουμε μιλούν για λανσάρισμα της συλλογής σε λίγες μέρες. Stay tuned!


πηγή: missbloom.gr