Σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής σημείωσαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής οι υπάλληλοι του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής, σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά. Όπως ανακοινώθηκε, με πληροφορίες, που περιήλθαν στην υπηρεσία από τις βρετανικές Αρχές, οδηγήθηκαν στον εντοπισμό και στην κατάσχεση στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλων ποσοτήτων καπνικών σε δύο εμπορευματοκιβώτια, που προέρχονταν από τη Μαλαισία, με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα πλαστικά είδη και διακοσμητικά είδη σπιτιού.

Στον έλεγχο, που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το μεν πρώτο εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 1.000 χαρτοκιβώτια, ήτοι 10.000.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας JACK MAN το δε δεύτερο 1.031 χαρτοκιβώτια, ήτοι 10.310.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας Walton.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες μάρκες τσιγάρων δεν παρασκευάζονται από νόμιμες καπνοβιομηχανίες και δεν έχουν πιστοποίηση και άδεια νόμιμης κυκλοφορίας σε καμία ευρωπαϊκή χώρα.

Επισημαίνεται ότι η έρευνα συνεχίζεται από την υπηρεσία για τον εντοπισμό των παραληπτών, των οποίων τα στοιχεία επί των φορτωτικών εγγράφων είναι πλαστά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ