current views are: 1

24 Ιανουαρίου 2012
Δημοσίευση05:38

Συνεχίζουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις οι αγρότες

Συνεχίζουν πιο μαζικά και πιο μαχητικά τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα οι αγρότες, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Δημοσίευση 05:38’
αρθρο-newpost

Συνεχίζουν πιο μαζικά και πιο μαχητικά τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα οι αγρότες, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Συνεχίζουν πιο μαζικά και πιο μαχητικά τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα οι αγρότες, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους. Σε σχετικό υπόμνημα, μεταξύ άλλων, αναφέρουν τα παρακάτω: «Μαζική πανθεσσαλική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα των Ενωτικών αγροτικών Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012 στην έδρα του ΕΛΓΑ στην Λάρισα. Οι συγκεντρωμένοι μικρομεσαίοι αγρότες απέκλεισαν συμβολικά το κτίριο του ΕΛΓΑ και είχαν συνάντηση με τον προϊστάμενο του οργανισμού στον οποίο έθεσαν τα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης.  

Ο προϊστάμενος και οι υπόλοιποι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην συνάντηση υποσχέθηκαν να διαβιβάσουν τα αιτήματα στο υπουργείο. Δεν υπήρξε σαφή δέσμευση πότε θα δοθούν όλες οι εκτιμήσεις στους δικαιούχους και πολύ περισσότερο πότε θα εξοφληθούν οι δικαιούχοι από τον ΕΛΓΑ.  

Για το θέμα ότι έστειλαν τέτοια επιστολή στο Υπουργείο για τους βαμβακοπαραγωγούς δήλωσαν άγνοια, οπότε ο Υπουργός κ. Σκανδαλίδης συνειδητά ψεύδεται που επικαλέστηκε τέτοια επιστολή.  

Οι αγρότες τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσουν ως εξής: 
 

Σήμερα Τρίτη 24/1/2012 σύσκεψη Α.Σ και αγροτών της Επαρχίας Φαρσάλων στο Βασιλί στις 7μμ  

Τετάρτη 25/1 συγκέντρωση στην ΔΕΗ στην Λάρισα στις 11πμ μαζί με εργαζόμενους, επαγγελματίες και εμπόρους, γυναίκες, νεολαία ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ.  

Πέμπτη 26/1 συγκέντρωση με αγροτικά μηχανήματα στην Αγιά στις 11 το πρωί.  

Παρασκευή 27/1 μπλόκο σε υποκαταστήματα της ΑΤΕ σε Λάρισα και Ελασσόνα, παράσταση διαμαρτυρίας και αποκλεισμός των γραφείων του ΟΓΑ για τις τεράστιες και απαράδεκτες αυξήσεις στα ασφάλιστρα του ΟΓΑ και την απαξίωση των ασφαλισμένων».


σχετικα αρθρα