Στο αυτόφωρο θα οδηγηθεί την Τετάρτη ο πρώην διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας» (επί 31 συναπτά έτη στην κεφαλή της εφημερίδας), Σεραφείμ Φυντανίδης, για χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, κατηγορία για την οποία του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα protothema.gr, o κ. Φυντανίδης θα οδηγηθεί την Τετάρτη στο αρμόδιο δικαστήριο για να δικαστεί για το παραπάνω αδίκημα, ενώ έχει το δικαίωμα να ζητήσει και να λάβει προθεσμία.

Έπειτα από έλεγχο της ΔΟΥ Ψυχικού για οικονομικά έτη έως το 2011 στην εταιρεία του του κ. Φυντανίδη, αποκαλύφθηκε ότι δεν απέδωσε ΦΠΑ, ύψους 135.989,14 ευρώ. Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του δημοσιογράφου είναι σε βαθμό πλημμελήματος γιατί το αρχικό χρέος του δημοσιογράφου ήταν 55.000 ευρώ και με τις προσαυξήσεις ανήλθε στο ποσό των 135.000 ευρώ. Δεν ξεπερνούσε δηλαδή το όριο των 75.000 ευρώ που είχε θέσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Νίκος Παντελής προκειμένου η δίωξη για μη απόδοση ΦΠΑ να είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Η σύλληψη έγινε το πρωί της Τρίτης στο Ψυχικό από τους άνδρες του Τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής έπειτα από έλεγχο της ΔΟΥ Ψυχικού. Του είχε γίνει σύσταση για να ρυθμίση τις οφειλές του αλλά ουδέποτε προσήλθε οπότε η ΔΟΥ προχώρησε σε έλεγχο των βιβλίων της εταιρείας «Επιχειρήσεις ΜΜΕ Σεραφείμ Φυντανίδης και ΣΙΑ». Ο 75χρονος δημοσιογράφος ως συνέταιρος στην επιχείρηση κατέβαλε προσπάθεια να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό του χρέους, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται και η σύζυγός του, Βιργινία Βεντουράκη, για χρέη προς το Δημόσιο.