Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος με τις εταιρείες Hellas Power και Energa διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ελένη Ράικου την οποία ανάθεσε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου. Την προκαταρκτική εξέταση προκάλεσε το πόρισμα του επικεφαλής της αρχής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα εισαγγελέα Παναγιώτη Νικολούδη από το οποίο προκύπτει ότι δεν αποδόθηκαν ποτέ στον ΔΕΣΜΗΕ (διαχειριστής του συστήματος) 120 εκατ. ευρώ, που έπρεπε να καταβάλλουν οι Hellas Power και Energa.   

Αντίθετα
, τα χρήματα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες κατέληγαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Οι συγκεκριμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν ήδη δεσμευθεί από την αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.   

Την Τρίτη ανεστάλη η λειτουργία των δύο ιδιωτικών εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, μετά την καταγγελία των συμβάσεών τους εξαιτίας των οφειλών τους. Το γεγονός αυτό, πάντως, δεν επηρεάζει τους χιλιάδες καταναλωτές, που είναι συμβεβλημένοι και οι οποίοι μεταφέρονται και πάλι στην ΔΕΗ.   

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ
, ο γενικός διευθυντής της Energa Νίκος Αγγελόπουλος, είπε ότι η εταιρία θα κινηθεί νομικά κατά της απόφασης για την άρση λειτουργίας της εταιρείας.  

Η ΔΕΗ έχει θέσει σε λειτουργία την τηλεφωνική γραμμή 214 214 2000, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, για να ενημερώνονται οι πελάτες των δύο εταιριών.


Με πληροφορίες από τον ΣΚΑΙ
TAGS