Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξιχνιάσθηκε η απαγωγή του 28χρονου δημοσιογράφου ο οποίος είχε απαχθεί στις 24-06-2011, από την περιοχή των Αμπελοκήπων και απελευθερώθηκε από τους απαγωγείς στις 10-07-2011, αφού προηγουμένως η οικογένειά του είχε καταβάλει ως λύτρα το χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου 1.000.000 ευρώ. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δράστες της απαγωγής είναι τέσσερις αλλοδαποί, εκ των οποίων ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας ο οποίος και συνελήφθη, δύο υπήκοοι Μολδαβίας 30 και 26 ετών και ένα ακόμη άγνωστο μέχρι στιγμής άτομο. Βρέθηκε και κατασχέθηκε αυτοκίνητο τύπου VAN ιδιοκτησίας του 47χρονου δράστη που χρησιμοποίησαν στην απαγωγή, το οποίο αναγνωρίσθηκε από τον παθόντα.

Συγκεκριμένα οι δράστες απήγαγαν τον 28χρονο δημοσιογράφο από το ισόγειο της πολυκατοικίας όπου έμενε, ενώ έβγαινε από το ασανσέρ. Με την απειλή όπλων, τον κατέβασαν στο υπόγειο parking , του έβαλαν δύο κουκούλες στο κεφάλι, έδεσαν τα χέρια του με χειροπέδες και αφού τον επιβίβασαν στο VAN τον οδήγησαν σε ερημική περιοχή της Βαρυμπόμπης, όπου παρέμεινε σε ομηρία για 16 ημέρες.

Οι δράστες αρχικά απαίτησαν από την οικογένεια του απαχθέντα στην Κύπρο, το χρηματικό ποσό των 4.000.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν. Τελικά, ύστερα από διαπραγματεύσεις, κατεβλήθη το χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ και οι δράστες απελευθέρωσαν τον απαχθέντα τις νυχτερινές ώρες της 10-07-2011 σε περιοχή της Αττικής.

Επίσης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες γνώριζαν λεπτομέρειες για το θύμα και τους χώρους της πολυκατοικίας καθ’ ότι κατά το παρελθόν είχαν εργασθεί σ’ αυτή, εκτελώντας οικοδομικές εργασίες. Ο συλληφθείς δράστης θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη σύλληψη και των τριών συνεργών του οι οποίοι αναζητούνται.