Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένουν, τις προσεχείς ώρες, οι μετερεωλόγοι, με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες, κυρίως στα Δυτικά, τα Βόρεια, τα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.  Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά και από το βράδυ της Τετάρτης και σε πεδινές  περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη από το απόγευμα θα ενισχυθούν και στο Ιόνιο οι βοριάδες θα φτάνουν τα 8 και πιθανώς τα 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση.

Την Πέμπτη, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί αρχικά σε όλη τη χώρα, κυρίως όμως στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, ειδικά σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 200 μέτρων.

«Πολικές» θερμοκρασίες θα παρατηρηθούν στον Έβρο, ακόμα και σε πεδινές περιοχές, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι Βορειοανατολικοί. Στα βορειοδυτικά, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει ακόμα περισσότερο, με τους βόρειους ανέμους στα πελάγη να φθάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ. 

Τα ξημερώματα κυρίως σε περιοχές με υψόμετρο θα σημειωθούν εκτεταμένες χιονοπτώσεις σε περιοχές όπως στη Φλώρινα , τη Καστοριά καθώς και στα χιονοδρομικά κέντρα δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας χρειάζεται ιδειαίτερη προσοχή. Στο δρόμο για το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλάν, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς διότι θα σημειωθούν δυνατοί άνεμοι σε συνδυασμό με την έντονη χιονόπτωση.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες:

Δυτική Μακεδονία

ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ  ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, και Καστοριάς – Φλώρινας  μέσω (Βιτσίου) …. .από 18ο  έως 30ο χλμ.

Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο  έως το 28ο χλμ.

Κεντρική Μακεδονία

ΠΕΛΛΑ - Επ. Ο. Άρννισας – Π. Αγ. Αθανασίου, από 8ο χλμ.

ΚΙΛΚΙΣ - Επ. Ο. Γρίβας – Καστανερής - Λιβαδιών, από 3ο χλμ. Λόγω παγετού

ΗΜΑΘΙΑ - Επ. Ο. Νάουσας – Χ/Κ «3-5 Πηγάδια», από 10ο χλμ. έως το Χ/Κ

Επ. Ο. Νάουσας – Σελίου, από 9ο χλμ. έως Χ/Κ Σελίου.

Επ. Ο. Νάουσας – Ροδοχωρίου με αλυσίδες.


Σχετικό θέμα: 

Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων για τους άστεγους λόγω κακοκαιρίας