current views are: 1

25 Ιανουαρίου 2012
Δημοσίευση17:12

Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων για τους άστεγους λόγω κακοκαιρίας

Σε «καταφύγιο» για αστέγους μετατρέπονται χώροι του Δήμου Αθηναίων, ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Δημοσίευση 17:12’
αρθρο-newpost

Σε «καταφύγιο» για αστέγους μετατρέπονται χώροι του Δήμου Αθηναίων, ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Σε «καταφύγιο» για αστέγους μετατρέπονται χώροι του Δήμου Αθηναίων, ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί θα παραμείνει ανοιχτός ο Πολιτιστικός Χώρος 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν και Αλεξανδρείας), δυο Λέσχες Φιλίας (Λέσχη Φιλίας Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6 και Λέσχη Φιλίας Κίου 5, Κυψέλη) και το κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69).

Με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνη, και μετά από συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και φορείς, ενεργοποιούνται οι υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να παρασχεθεί κάθε φροντίδα για τους πολίτες που βρίσκονται στο δρόμο.

Εξαιτίας της πρόβλεψης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για έντονα καιρικά φαινόμενα, από την Πέμπτη, παράλληλα με την αξιοποίηση χώρων του δήμου για τη φιλοξενία αστέγων, ενεργοποιείται τηλεφωνική γραμμή για έκτακτες περιπτώσεις. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στους αριθμούς 210 5246515 και 210 5239465, ενώ θα έχει ενεργοποιηθεί για να δέχεται κλήσεις (24ωρη λειτουργία) ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1960.

Επιστήμονες και εθελοντές του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) θα κινούνται στους δρόμους ενημερώνοντας τους αστέγους για τη δυνατότητα φιλοξενίας τους ή παρέχοντας επί τόπου κουβέρτες, ιματισμό, φάρμακα και ζεστό ρόφημα.

Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποίησε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνης, με τους εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Γιατροί του Κόσμου, Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στη Στέγη, PRAXIS, ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΑΡΣΙΣ, ΚΕΘΕΑ Εξέλιξις, CARITAS Αθήνας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός) ο δήμος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους φορείς που αναπτύσσουν αντίστοιχες δράσεις στην πόλη. Στόχος είναι να συντονίσουν την εργασία στο δρόμο και να αξιοποιήσουν και άλλους χώρους φιλοξενίας αν χρειαστεί.

Στην προσπάθεια συμμετέχουν από θέσεις αυξημένης ετοιμότητας οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία και την Υπηρεσία Καθαριότητας.

Πηγή: Tovima.gr


σχετικα αρθρα