Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον εισαγγελέα ο 24χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. 
 
Περιγράφοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο, ο 24χρονος, που έχει υποστεί σοκ, είπε μεταξύ άλλων:   

«Χθες το βράδυ, γύρω στις επτά, οδηγούσα την μοτοσικλέτα μου με συνεπιβάτη την σύζυγο μου, στην περιφερειακή οδό Δραπετσώνας - Κερατσινίου, στο ρεύμα προς Κερατσίνι. Η ταχύτητα που πήγαινα δεν ήταν μεγάλη, σε συνδυασμό όμως με το γεγονός ότι δεν έχει καλό φωτισμό στο σημείο, αλλά και ότι ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος δεν φορούσε φωσφορούχο γιλέκο, όπως οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στο γύρισμα της ταινίας, είχε ως αποτέλεσμα να μην τον δω που πέρασε πάνω από το προστατευτικό κιγκλίδωμα και να τον παρασύρω με την μοτοσικλέτα μου. Το μόνο που είδα ήταν μία σκιά...Λυπάμαι πολύ για τον θάνατο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, ενός τόσο σημαντικού ανθρώπου, δεν έφταιγα για το τροχαίο».

Μιλώντας στο «Βήμα» ο συνήγορος του αστυνομικού ανέφερε ότι ο πελάτης του δεν έχει συνειδητοποιήσει ακριβώς τι έχει συμβεί και αισθάνεται πολύ άσχημα γιατί χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή.

Μετά το δυστύχημα ωστόσο ο ειδικός φρουρός παρέμεινε στο σημείο και, όπως λέει ο δικηγόρος του, ενημέρωσε ο ίδιος την ΕΛ.ΑΣ. και το ΕΚΑΒ.

Οι αξιωματικοί της Τροχαίας Κορυδαλλού, πάντως, που ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος πέρα από τις καταθέσεις του ειδικού φρουρού και αυτοπτών μαρτύρων θα εστιάσουν και στις εικόνες, που μπορεί να έχει καταγράψει η κάμερα του κλειστού κυκλώματος που βρίσκεται στο τούνελ.

Σχετικό Θέμα: 
Πηγή: ΣΚΑΙ