Κανείς τραυματισμός δεν αναφέρθηκε από τη σύγκρουση πλοίων που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο νέο λιμάνι της Πάτρας, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στη θαλάσσια περιοχή.   Ειδικότερα, σύμφωνα με το λιμενικό, κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου του πλαγιοδετημένου επιβατηγού- οχηματαγωγού «OLYMPIC CHAMPION», με 93 επιβάτες και 53 οχήματα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, προσέκρουσε αρχικά με την πρυμναία δεξιά πλευρά του στην προβλήτα και ταυτόχρονα ήρθε σε επαφή με τα κιγκλιδώματα της γέφυρας του παραβεβλημένου επιβατηγού- οχηματαγωγού «ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ».   
   
Στη συνέχεια το «OLYMPIC CHAMPION» προσέκρουσε με την πρυμναία του πλευρά στο παραβεβλημένο επιβατηγό- οχηματαγωγό «SUPER FAST II», προκαλώντας του εσωκοίλωμα στην αριστερή εξωτερική πλευρά του, σε ύψος περίπου 10 μέτρων από την ίσαλο γραμμή.  
   
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας απαγόρευσε τον απόπλου και στα τρία πλοία μέχρι να επιθεωρηθούν από το Νηογνώμονα που τα παρακολουθεί και προσκομιστεί πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης.  
   
Στη συνέχεια, το «ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ» μετά από προσκόμιση πιστοποιητικού επιθεωρήσεως από το Νηογνώμονα, απέπλευσε προς εκτέλεση του δρομολογίου του για τη Βενετία.  
   
Το δρομολόγιο του «OLYMPIC CHAMPION» από Πάτρα για Ηγουμενίτσα- Ανκόνα ακυρώθηκε, ενώ οι επιβάτες του πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS