Ένα «trend» που δυστυχώς «κερδίζει» όλο και περισσότερους νέους. Το ότι οι ερωτικές σχέσεις έχουν αλλάξει είναι πλέον δεδομένο. Το διαδικτυακό κυνήγητο ή φλερτ είναι το next hot thing και οι ηλικίες 16- 25 φαίνεται πως τολμούν να εξερευνήσουν το θέμα του σεξ με ευκολία, όταν αυτό γίνεται πίσω από την ασφάλεια του υπολογιστή τους.

Είναι στα αλήθεια όμως όσο ασφαλές φανταζόμαστε;


Ένα πρόσφατο ντοκιμαντέρ του BBC έβαλε στο μικροσκόπιο το λεγόμενο websex, ερευνώντας πως οι νέοι ανακαλύπτουν όλο και περισσότερο τον κόσμο του σεξ μέσα από τον υπολογιστή, το κινητό και την web κάμερά τους. Είναι μια «τάση» που φαίνεται να γίνετε εμμονή, sites όπου μπορείς να φλερτάρεις live με νέα πρόσωπα ή ακόμα και να τα δεις να παρουσιάζουν απόκρυφα μέρη του σώματος. Τα social networks γίνονται όλο και περισσότερο sexual networks.

Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ένας κόσμος που φαίνεται πιο φιλικός ειδικά για όσους είναι ντροπαλοί με τον έρωτα, έχουν δεχτεί την απόρριψη ή έχουν πέσει θύματα bullying στο παρελθόν.

Πίσω όμως από αυτό τον hi-tech τρόπο σεξ κρύβεται ο κίνδυνος του αγνώστου, αφού ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την αληθινή ταυτότητα του ατόμου που συνομιλείς και σκοπεύεις να βγεις ακόμα και σε ραντεβού μαζί του. Προκλητικές φωτογραφίες κυκλοφορούν ελεύθερα, και blind dates με σκοπό το σεξ είναι μια καθημερινή κατάσταση. Ενώ έχουν δημιουργηθεί ακόμα και application όπου σε βοηθούν να βρεις τον επόμενο σύντροφο σου. Όμως τα social network είναι και το καλύτερο μέρος να εκδικηθείς μια/έναν πρώην αφού ανεβάζοντας μερικές ακατάλληλες φωτογραφίες του στο Facebook ή στο twitter του άλλου, μπορείς πολύ εύκολα να του καταστρέψεις την εικόνα.

Το internet μπορεί να είναι ένας μαγικός κόσμος, όμως όταν αγγίζει προσωπικές στιγμές μπορεί να γίνει σκληρό και εκδικητικό. Ένα άλλο παράδειγμα που αναφέρει το σχετικό ντοκιμαντέρ είναι για το πόσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε σχετικά με την χρήση των διαδικτυακών συνομιλιών μας αλλά και το τι μοιραζόμαστε με κάποιον άλλο μέσα από την κάμερα μας, ειδικά όταν αυτά είναι αποκαλυπτικά. Όπως αποδεικνύεται δεν μπορούμε να είμαστε καθόλου, μιας και ειδικά προγράμματα μπορούν να καταγράψουν και να συλλέξουν αυτές τι πληροφορίες και εν συνεχεία να τις δούμε να κυκλοφορούν σε sites που έχουν σχεδιαστεί ακριβώς για αυτό, το να δείχνουν δηλαδή ανυποψίαστους χρήστες σε πολύ προσωπικές στιγμές. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε φωτογραφίες που στέλνουμε με sms.

Όσο λοιπόν δελεαστικό είναι να μπεις σε ένα ερωτικό κόσμο με το πάτημα ενός κουμπιού, πρέπει να γνωρίζουμε καλά και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η περιέργεια μας.


Πηγή: jenny.gr