Τη σταδιακή αύξηση της εμπιστοσύνης του κοινού στα συνταξιοδοτικά προγράμματα των ασφαλιστικών εταιρειών διαβλέπουν επιχειρηματίες του κλάδου αν και, όπως σημειώνουν σε δηλώσεις τους, είναι νωρίς ακόμα για να θεωρηθεί ότι αλλάζει η συμπεριφορά των Ελλήνων σε αυτό το θέμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης κ. Χρ. Γεωργακόπουλος συζητώντας σήμερα στο περιθώριο εκδήλωσης της εταιρείας του με δημοσιογράφους ανέφερε ότι αργά αλλά σταθερά υπάρχει αύξηση του ενδιαφέροντος των πολιτών για τα συνταξιοδοτικά προγράμματα των ασφαλιστικών εταιρειών.

Η οικονομική κρίση, η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση των συστημάτων κοινωνικής πρόνοιας και γενικότερα οι ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας με τις μειώσεις στις συντάξεις ενισχύουν το ενδιαφέρον του κόσμου για τα προγράμματα που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών προκειμένου να ενημερωθούν για ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, δεν σημαίνει ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία συνάπτονται και συμβόλαια.