Προβλήματα στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, που πλήττει από χθες το απόγευμα την Αχαΐα.    Ειδικότερα, λόγω του παγετού, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στον δρόμο από Αίγιο προς Καλάβρυτα, μέσω Πούντας, ενώ ταυτόχρονα έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων.   

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι οδηγοί που κινούνται από Πάτρα και Διακοπτό προς τα Καλάβρυτα, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όπως επίσης και όσοι κινούνται στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων.

Tην ίδια ώρα, χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο μεγαλύτερο μέρος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου των νομών Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης.

Το χιόνι που πέφτει από τα ξημερώματα σε πολλές ορεινές περιοχές των νομών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης δεν προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων καθώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται συστηματικά προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. 

Μέχρι στιγμής αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται μόνο στο επαρχιακό δίκτυο Δράμας - Σιδηρόνερου. Ωστόσο η τροχαία εφιστά την προσοχή των οδηγών καθώς λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή υπάρχει πιθανότητα σχηματισμού παγετού κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες.
TAGS