Δεύτερος λύκος μέσα στο 2012 βρέθηκε νεκρός την περασμένη Τρίτη στη δασική περιοχή της Κορησού Καστοριάς από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου. 
Πρόκειται για έναν αρσενικό λύκο, ηλικίας 7 ετών και βάρους 65 κιλών. 

Το ζώο μεταφέρθηκε στο Σταθμό Περίθαλψης της Καστοριάς για νεκροψία και συλλογή γενετικού υλικού για τη μελέτη του είδους.
Το αίτιο θανάτου του άτυχου ζώου αποδίδεται σε δηλητηριασμένο δόλωμα, καθώς τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκαν κρούσματα δηλητηριασμένων σκύλων από δολώματα στην περιοχή. Η υποψία μένει να επιβεβαιωθεί από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Από τις αρχές Οκτωβρίου 2010, ο Αρκτούρος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και οργανώσεις από την Ισπανία και την Πορτογαλία υλοποιεί πρόγραμμα με τίτλο «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης», με στόχο την αντιμετώπιση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων με καινοτόμες δράσεις και μέτρα.

Η παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων αποτελεί κοινή πρακτική όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές αγροτικές περιοχές της Ευρώπης και πλήττει σημαντικά τα αρπακτικά πουλιά, καθώς και είδη απειλούμενων θηλαστικών, όπως η καφέ αρκούδα, ο λύκος και ο λύγκας της Ιβηρικής χερσονήσου.


πηγή: tovima.gr