current views are: 2

26 Ιανουαρίου 2012
Δημοσίευση13:48

Δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για την κοινωνική ένταξη των Ρομά

Ένα νέο φυλλάδιο κατά των διακρίσεων, πρακτικό οδηγό για τους δήμους για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, εξέδωσε ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος παράλληλα πραγματοποιεί εξορμήσεις και παρεμβάσεις στην περιφέρεια, για τον ίδιο σκοπό.  

Δημοσίευση 13:48’
αρθρο-newpost

Ένα νέο φυλλάδιο κατά των διακρίσεων, πρακτικό οδηγό για τους δήμους για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, εξέδωσε ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος παράλληλα πραγματοποιεί εξορμήσεις και παρεμβάσεις στην περιφέρεια, για τον ίδιο σκοπό.  

Ένα νέο φυλλάδιο κατά των διακρίσεων, πρακτικό οδηγό για τους δήμους για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, εξέδωσε ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος παράλληλα πραγματοποιεί εξορμήσεις και παρεμβάσεις στην περιφέρεια, για τον ίδιο σκοπό.   Πρόκειται για πρωτοβουλίες που υλοποιήθηκαν χάρις στη συμμετοχή της ανεξάρτητης αρχής στο “Ίρις”, ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα “Πρόγκρες” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να υλοποιηθεί μέρος των επικοινωνιακών ενεργειών το 2011, ενώ σημειώνεται ότι το έργο συντονίστηκε από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.   

Όπως αναφέρει ο Συνήγορος του Πολίτη, η συμμετοχή του στο “Ίρις” του έδωσε τη δυνατότητα:  

– Να εκδώσει νέο φυλλάδιο για θέματα διακρίσεων με τίτλο “Οι διακρίσεις σταματούν εδώ!” το οποίο διανεμήθηκε πανελλαδικά σε 75.000 αντίτυπα με free press έντυπο και εκδόθηκε και σε γλώσσα μπράιγ για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.   
   
– Να οργανώσει ημέρες δημόσιας επικοινωνίας και εξορμήσεις σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ξάνθη, Αγρίνιο, όπου διενεργήθηκαν συναντήσεις ενημέρωσης με τοπικούς φορείς και παράλληλα ανοικτές εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού.  
   
– Να εκδώσει πρακτικό οδηγό για δημοτικές αρχές που αφορά ζητήματα κοινωνικής ένταξης των Ρομά, συνοψίζοντας τις θέσεις του Συνηγόρου.  
   
Ακόμη, δόθηκε η δυνατότητα στην αρχή, να πραγματοποιήσει παρεμβάσεις σε Αμαλιάδα, Λαμία, Λέσβο και Ηράκλειο, όπου έχουν εντοπιστεί σημαντικά προβλήματα εξαιτίας της ύπαρξης κοινωνικά αποκλεισμών πληθυσμών Ρομά, με αυτοψίες σε προβληματικές εγκαταστάσεις, συλλογή υλικού για τον χειρισμό αναφορών, καταγραφή δεδομένων σχετικά με τον αριθμό τους, την οικιστική τους κατάσταση, απασχόληση και άλλους παράγοντες του κοινωνικού αποκλεισμού τους και να δημιουργήσει νέα ειδική ιστοσελίδα για τους Ρομά στον ιστοχώρο της ανεξάρτητης αρχής, όπου περιλαμβάνεται διαδραστικός χάρτης προβληματικών περιοχών διαβίωσής τους.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα