current views are: 1

27 Ιανουαρίου 2012
Δημοσίευση08:18

Θόδωρος Αγγελόπουλος: «Κάμερα πάμε», στην αιωνιότητα… (Φωτογραφίες και βίντεο)

Το τελευταίο αντίο στον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο είπαν φίλοι, συγγενείς, συνεργάτες αλλά και απλοί πολίτες που δεν τον γνώρισαν αλλά αγάπησαν το έργο του, στην κηδεία του που έγινε σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης το απόγευμα, από το Α’ Νεκροταφείο.

Δημοσίευση 08:18’
αρθρο-newpost

Το τελευταίο αντίο στον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο είπαν φίλοι, συγγενείς, συνεργάτες αλλά και απλοί πολίτες που δεν τον γνώρισαν αλλά αγάπησαν το έργο του, στην κηδεία του που έγινε σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης το απόγευμα, από το Α’ Νεκροταφείο.

Το τελευταίο αντίο στον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο είπαν φίλοι, συγγενείς, συνεργάτες αλλά και απλοί πολίτες που δεν τον γνώρισαν αλλά αγάπησαν το έργο του, στην κηδεία του που έγινε σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης το απόγευμα, από το Α’ Νεκροταφείο. Τη νεκρώσιμο ακολουθία στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων έψαλαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.

Η κόρη του Ελένη (σκηνοθέτης και η ίδια) πάνω στο τράβελινγκ, που έχει στήσει το κινηματογραφικό συνεργείο της «’Αλλης Θάλασσας» κινηματογράφισε την «τελευταία διαδρομή» του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Στην τελευταία του κατοικία συνόδευσαν τον Θόδωρο Αγγελόπουλο εκπρόσωποι του πνευματικού κόσμου, μεταξύ άλλων ο Παντελής Βούλγαρης και η Ιωάννα Καρυστιάνη, ο Κώστας Κουτσομύτης, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Ελένη Καραϊνδρου, ο Πέτρος Μάρκαρης, η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, η Ρέα Γαλανάκη, ο Διαγόρας Χρονόπουλος, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Γρηγόρης Καραντινάκης, αλλά και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Θανάσης Παφίλης, ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Μανώλης Γλέζος, η Βάσω Παπανδρέου, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Γρηγόρης Ψαριανός κ.α.

Ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος χαιρέτησε τον Θόδωρο Αγγελόπουλο. «Το Α και το Ω του ελληνικού κινηματογράφου» όπως τον χαρακτήρισε. «Λυπάμαι» πρόσθεσε «που έχω ακούσει και κακόβουλες κριτικές για τον Αγγελόπουλο αλλά ο Θόδωρος είναι μεγάλος και θα τους συγχωρέσει».

Στεφάνια στην κηδεία του μεγάλου σκηνοθέτη έστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ο πρέσβης της Γαλλίας, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, το Δ.Σ του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η Εταιρεία Ελλήνων σκηνοθετών, η Ένωση Διπλωματικών υπαλλήλων, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο Αλέκος Φασιανός, ο Ισίδωρος Λεοντής κ.α.

Η κηδεία  μετά από απόφαση του Παύλου Γερουλάνου, πραγματοποιήθηκε δημοσία δαπάνη.


Σχετικό Θέμα: 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα