Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η συνάντηση του υπουργού εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη με την τρόικα καθώς οι δανειστές μας εμμένουν σε όλα τα ζητήματα που έχουν θέσει τόσο για τις συμβάσεις όσο και για τους μισθούς. Το απόγευμα αλλά και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν νέες συναντήσεις με σκοπό την εξεύρεση λύσης.  Το απόγευμα εξάλλου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της ΝΔ με θέμα τις επικουρικές συντάξεις και τα εργασιακά. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά την χθεσινή διυπουργική αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η υπεράσπιση του κατώτερου, του 13ου και του 14ου μισθού. Αποφασίστηκαν επίσης συνενώσεις ταμείων και μειώσεις των επικουρικών συντάξεων, όπου κριθεί απαραίτητο κι αφού εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες. 

Συμφωνήθηκε ακόμα να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων στα επικουρικά ταμεία, κεφάλαια από το Ασφαλιστικό Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών και έσοδα από το κρατικό λαχείο. 

Τέλος, στη διυπουργική τονίστηκε ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Σχετικά Θέματα:

Θυσία σε τρόικα και PSI μισθοί και επικουρικές- Έρχονται και απολύσεις στο Δημόσιο