Εκτεταμένη επιχείρηση της αστυνομίας με τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικούς των υπηρεσιών ασφαλείας έλαβε χώρα την Παρασκευή στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Columbia οι οποίες είχαν εκκενωθεί πριν από χρόνια στη Ριζούπολη πίσω από το γήπεδο. Στα χαλάσματα των κτιριακών εγκαταστάσεων όπου κάποτε στεγαζόταν η εταιρεία «Columbia», έχουν βρει κατάλυμα δεκάδες αλλοδαποί μετανάστες, χρήστες ναρκωτικών καθώς κι άλλα άτομα πολλά από τα οποία πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα τα οποία είναι μεταδοτικά, ενώ μένουν στο κτίριο χωρίς θέρμανση και νερό.

Πρόκειται για την τέταρτη επιχείρηση στα δύο τελευταία χρόνια που πραγματοποιείται στους χώρους της εταιρείας προκειμένου να απομακρυνθούν οι αλλοδαποί από αυτούς τους χώρους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 45 προσαγωγές αλλοδαπών.  Παράλληλα, συνελήφθη ένας αλλοδαπός για παράβαση του νόμου περί όπλων, αφού στην κατοχή του βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Συνεργεία του Δήμου Αθηναίων με τέσσερα φορτηγά, πραγματοποίησαν αποκομιδή των απορριμμάτων και άλλων υλικών που είχαν συσσωρευτεί στο χώρο, από τα άτομα που διέμεναν εκεί.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας.  Είχε προηγηθεί αίτημα αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Υγείας προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με το οποίο οι αλλοδαποί που συνωθούνται στο συγκεκριμένο μέρος είναι φορείς ιογενών λοιμώξεων και ζουν σε συνθήκες εντελώς ακατάλληλες, πρωτίστως για τη δική τους υγεία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής είχαν γίνει για το ίδιο θέμα και πολλές καταγγελίες από περιοίκους.


Τις προηγούμενες φορές η ίδια η εταιρεία είχε ζητήσει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να εκκενώσει τους χώρους αυτούς από τους μετανάστες.