Αναιρέθηκε η καταδίκη του για την υπόθεση των καυσίμων και  παραπέμπεται σε νέα δίκη, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ιστοσελίδα pheme.gr και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ανατροπή σκηνικού προδιαγράφεται στην υπόθεση του πρώην Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την εφετειακή απόφαση με την οποία είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή και τον παραπέμπει σε νέα δίκη ενώπιον και πάλι του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης.
   
Ο κ. Ψωμιάδης είχε τεθεί σε αργία με απόφαση του γενικού γραμματέα Μακεδονίας-Θράκης, μετά την καταδίκη του. Κατά της απόφασης του γ.γ. Μακεδονίας-Θράκης ο κ. Ψωμιάδης έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένεται η έκδοση σχετικής απόφασης.

Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης είχε καταδικάσει τον κ. Ψωμιάδη σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η παράβαση καθήκοντος ανάγεται στο γεγονός ότι καθ’ υπέρβαση της διακριτικής ευχέρειας της εξουσίας του μείωσε πρόστιμο 89.000 σε 5.000 ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων, ο οποίος φέρεται ότι είχε νοθεύσει καύσιμα, με αποτέλεσμα να ωφεληθεί ο πρατηριούχος και να ζημιωθεί η Νομαρχία.

Οι αρεοπαγίτες ακολουθώντας την πρόταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αθανασίου Κονταξή, έκριναν ότι οι καταδικαστικές εφετειακές αποφάσεις δεν είναι πλήρως αιτιολογημένες, όπως απαιτεί το Σύνταγμα, και τις αναίρεσε παραπέμποντας την υπόθεση να δικαστεί και πάλι στο Εφετείο Θεσσαλονίκης από άλλους όμως δικαστές, εκτός αυτών που τον δίκασαν την πρώτη φορά.