Να συστήσουν συνεταιρισμούς, ώστε να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό και την κερδοσκοπία των εταιρειών, συνέστησε στους κτηνοτρόφους της Ξάνθης ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αστέριος Ροντούλης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί τους χθες το βράδυ στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.   Ο κ. Ροντούλης, επισκέφθηκε την Ξάνθη στο πλαίσιο περιοδείας του σε ολόκληρη την Ελλάδα προκειμένου, όπως είπε, ν’ ακούσει από κοντά τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Μάλιστα, αναφερόμενος σε αυτές του τις περιοδείες και τα σχόλια που γράφτηκαν, ο υφυπουργός σημείωσε με νόημα: «σε όποιον δεν αρέσει που επισκέπτομαι τους αγρότες της περιφέρειες ας πει ξύδι».  
   
Ο υφυπουργός εξέτασε όλα τα τρέχοντα ζητήματα του αγροτικού κόσμου της Ξάνθης, αρχικά κατά τη σύσκεψη που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες και στη συνέχεια κατά τη συνάντησή του με τους κτηνοτρόφους.  
   
Στο ψήφισμα που του επέδωσαν οι κτηνοτρόφοι ζητούν μεταξύ άλλων από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης:   
   
- Την κατάθεση νόμου για να επιτυγχάνεται η άμεση πληρωμή των γαλακτοκομικών προϊόντων από τους εμπόρους και τις εταιρείες.   
   
- Την παράταση του άτοκου δάνειου που πήραν από την Αγροτική Τράπεζα.   
   
- Την αδειοδότηση όλων των κτηνοτροφικών μονάδων που κατασκευάστηκαν μετά το 2003.   
   
- Το διορισμό κτηνιάτρων.   
   
- Την αποκατάσταση της ανισότητας στην οικονομική ενίσχυση αιγοπροβάτων και αγελάδων.   
   
Οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν από τον κ. Ροντούλη το κράτος να στηρίζει έμπρακτα την κτηνοτροφία ώστε αυτή να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS