Αγρότες της ΠΑΣΥ από τα χωριά της Μεσσηνίας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση σήμερα το πρωί στον κόμβο του Ασπροχώματος επί της εθνικής οδού Καλαμάτας- Τρίπολης, διαμαρτυρόμενοι για το ειδικό τέλος ακινήτων, την εισφορά ασφάλισης των εκμεταλλεύσεών τους στον ΕΛΓΑ, την υπέρμετρη φορολογία που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, αλλά και για τη συνεχή πτώση των τιμών των αγροτικών προϊόντων που συνοδεύεται από ταυτόχρονη αύξηση του κόστους παραγωγής.

Στο κλείσιμο της εθνικής οδού με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, που διήρκεσε μία ώρα, συμμετείχαν και στελέχη του ΠΑΜΕ.

Ο Νίκος Σινάνης εκ μέρους της Γραμματείας της ΠΑΣΥ, στην ομιλία του ανέφερε ότι «οι εφαρμοζόμενες σκληρές, αντιλαϊκές πολιτικές στο πλαίσιο του λεγόμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος πλήττουν άγρια τους αγρότες, επιταχύνοντας το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς».

Πρόσθεσε πως «ο νέος χαρατσονόμος του ΕΛΓΑ, που δίκαια προκάλεσε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες της μικρομεσαίας αγροτιάς, αυξάνει κατακόρυφα τις εισφορές των αγροτών, χωρίς όμως να εξασφαλίζει κάλυψη της παραγωγής από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, με αποτέλεσμα αντί για αποζημιώσεις να δίνονται ψίχουλα ή και τίποτα, ενώ σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι».

Κάλεσε τους αγρότες «να εντείνουμε τους αγώνες μας ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Χρειάζεται», είπε, «να υψώνουμε καθημερινά όλο και πιο δυνατά τη φωνή της αντεπίθεσής μας στις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές, να βάλουμε φρένο, μέχρι μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, να τις ανατρέψουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ