current views are: 1

30 Ιανουαρίου 2012
Δημοσίευση17:37

Έργα ανάπλασης στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Οι εργασίες ανάπλασης του πρώην εργοστασίου Φιξ, όπου κατασκευάζεται το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ξεκίνησαν και το κοινό από τον Ιανουάριο του 2014 θα μπορεί να εξερευνήσει τις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις που θα στεγάζονται στο μινιμαλιστικό κτίριο του μουσείου.  

Δημοσίευση 17:37’
αρθρο-newpost

Οι εργασίες ανάπλασης του πρώην εργοστασίου Φιξ, όπου κατασκευάζεται το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ξεκίνησαν και το κοινό από τον Ιανουάριο του 2014 θα μπορεί να εξερευνήσει τις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις που θα στεγάζονται στο μινιμαλιστικό κτίριο του μουσείου.  

Οι εργασίες ανάπλασης του πρώην εργοστασίου Φιξ, όπου κατασκευάζεται το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ξεκίνησαν και το κοινό από τον Ιανουάριο του 2014 θα μπορεί να εξερευνήσει τις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις που θα στεγάζονται στο μινιμαλιστικό κτίριο του μουσείου.   Ικανοποιημένη δηλώνει η διευθύντρια του μουσείου, Άννα Καφέτση, μετά την αναμονή και τις περιπέτειες την τελευταία πενταετία για την ολοκλήρωσή του.  

Το έργο ανάπλασης του πρώην εργοστασίου Φιξ έχει ενταχθεί από το υπουργείου Πολιτισμού στο ΕΣΠΑ και το κόστος του ανέρχεται σε 40 εκατομμύρια ευρώ.  

Οι χώροι του εκτείνονται σε περίπου 20.000 τμ. και υψώνεται σε τέσσερις ορόφους. Στο υπόγειο και ισόγειο θα εκτίθενται οι περιοδικές εκθέσεις. Στον 1ο όροφο θα στεγάζεται η διοίκηση και τα ψηφιακά έργα, στον 2ο και 3ο όροφο οι μόνιμες συλλογές, ενώ στον 4ο θα εκτίθενται μεγάλης κλίμακας έργα από τις συλλογές του μουσείου (Καμπακώφ, Μόνα Χαρτούμ , Κουνέλης κ.ά). Τέλος στο δώμα του κτιρίου θα στεγάζεται η γλυπτοθήκη και το εστιατόριο.  

Το κτίριο έχει δύο εισόδους. Την διατηρητέα από την λεωφόρο Συγγρού και από την Καλλιρρόης, η οποία θα είναι η κύρια είσοδος και θα κυριαρχεί το στοιχείο της ακατέργαστης πέτρας και η υδάτινη επιφάνεια, η οποία συμβολίζει τον Ιλισό, που περνά από κάτω.   

Σήμερα, Δευτέρα, επισκέφτηκαν το κτίριο και ενημερώθηκαν για τις εργασίες που προχωρούν ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, η γενική γραμματέας του υπουργείου, Λίνα Μενδώνη, και η Άννα Καφέτση.   

Ο υπουργός Πολιτισμού, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα έργο για το οποίο έχουν δουλέψει πάρα πολύ άνθρωποι και όπως όλοι γνωρίζετε, διεκόπη αρκετές φορές για διάφορους λόγους, αλλά με την άγρυπνη δουλειά της κ.Καφέτση και του κ.Αλιβιζάτου, αλλά και των ανθρώπων του υπουργείου Πολιτισμού, το έργο ξεκίνησε και πάλι και προχωρά σε γρήγορους ρυθμούς. Σύντομα θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στην πόλη. Τα έργα που το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ είναι έργα – παρεμβάσεις στις περισσότερες γειτονιές της Αθήνας. Είναι έργα αναβάθμισης και δίνουν την ευκαιρία στον πολίτη να δει τη γειτονιά του και την πόλη του διαφορετικά, αλλά κάνουν την Αθήνα και έναν αξιόλογο τουριστικό προορισμό».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα