Απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε τους επιβάτες του πλοίου «Θάσος 6», το οποίο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν μπορούσε να δέσει χθες το απόγευμα στο λιμάνι της Θάσου, προερχόμενο από Κεραμωτή. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι προσπάθειες για την αποκόλληση του κλειστού τύπου φεριμπότ  από τη ξέρα στην οποία έπεσε τα μεσάνυχτα μέσα στο λιμάνι στην πρωτεύουσα της Θάσου, το Λιμένα. 

Το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Κεραμωτή - Λιμένας πλαγιοκοπήθηκε από ισχυρούς ανέμους μέσα στο λιμάνι του νησιού. Αποτέλεσμα ήταν να χαθεί ο έλεγχος του πλοίου και να εγκλωβιστούν σε αυτό εκατόν δέκα επιβάτες, το εννεαμελές πλήρωμα και δεκαέξι αυτοκίνητα (δέκα επιβατικής χρήσης, τέσσερα φορτηγά κι ένα τουριστικό λεωφορείο).

Παρά τις προσπάθειες του πληρώματος αλλά και τις ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΘ που μίσθωσε ρυμουλκά και φορτωτές caterpillar για την αποκόλληση του πλοίου αυτό δεν κατέστη δυνατό καθώς το πλοίο λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αγκυροβολήσει με αποτέλεσμα να μην είχε τη δυνατότητα ελιγμών. 

Στις δυο τα ξημερώματα αποφασίστηκε η μεταφορά των επιβατών, μεταξύ των οποίων και μαθητές που επέστρεφαν από εκπαιδευτική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, με τη βοήθεια των φορτωτών caterpillar. Οι επιβάτες συγκεντρώθηκαν στους εξωτερικούς διαδρόμους του πλοίου προς το μέρος του χερσαίας ζώνης του λιμανιού και με τους φορτωτές αποβιβάστηκαν στο λιμάνι δίνοντας έτσι τέλος στην ταλαιπωρία τους που κράτησε σχεδόν έξι ολόκληρες ώρες.

Στο μεταξύ σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και κατά τόπους φθάνουν τα 9 μποφόρ.


Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ