Νεκρή χαρακτήρισε την αγορά ακινήτων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτος Παραδιάς μιλώντας την Τρίτη στον Σκαι.  Επικαλούμενος τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας, ανέφερε ότι 70% των ιδιοκτητών δεν μπορεί ή μάλλον δεν θα μπορεί να καταβάλει στο επόμενο έτος τους φόρους για τα ακίνητα.

«Διαλέξτε ή ΦΑΠ και ΕΤΑΚ ή έκτακτο τέλος ακινήτων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση. «Κάποτε η ακίνητη αξία είχε υπεραξία και προοπτική τώρα δεν υπάρχει τίποτε αυτά» πρόσθεσε.

«Για να ενοικιάσεις ένα διαμέρισμα, το πρώτο ενοίκιο το παίρνει ο μεσίτης, το δεύτερο ο ηλεκτρολόγος για το σχετικό πιστοποιητικό, το τρίτο ενοίκιο ο ενεργειακός επιθεωρητής το τέταρτο και ενδεχομένως και το πέμπτο, το έκτακτο τέλος, και μετά έρχονται ΦΑΠ και ΕΤΑΚ. Έχουμε συνολικά για οχτώ επιβαρύνσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων, δε μένει τίποτε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παραδιάς.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΠΟΜΙΔΑ οι ιδιοκτήτες έχουν προχωρήσει σε μειώσεις στα μίσθια, τη στιγμή που τα ασφαλιστικά ταμεία και τα ΝΠΔΔ έχουν διατηρήσει αμετάβλητες τις εμπορικές μισθώσεις.


Πηγή: Skai.gr