Όσες έχετε ξηρή επιδερμίδα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι η επιλογή ενυδατικών κρεμών με βαριά υφή δε θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η πλούσια και βαριά υφή τους θα «εθίσει» την επιδερμίδα σας και εκείνη με τη σειρά της θα «τεμπελιάσει» σταματώντας να συγκρατεί την απαραίτητη υγρασία που χρειάζεται για να είναι σωστά ενυδατωμένο. Έτσι το σύστημα αρχίζει να υπολειτουργεί, δε γίνεται σωστή αναπαραγωγή των κυττάρων με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να παρουσιάζει έντονα σημάδια γήρανσης.
Αυτό που χρειάζεται η ξηρή επιδερμίδα είναι μία ενυδατική κρέμα που να επαναφέρει την ισορροπία της υγρασίας να αναζωογονεί και να δυναμώνει το δέρμα έτσι ώστε να μην είναι άτονο, χλωμό και να έχει ευδιάκριτα τα πρώτα σημάδια του χρόνου.
Προσοχή: για το καθαρισμό του προσώπου σας θα χρειαστείτε ένα ήπιο καθαριστικό σε μορφή γαλακτώματος ή balm. Καλό όμως θα ήταν αφού το αφαιρεσέτε με βαμβάκι να το ξεπλένετε καλά με νερό. Τέλος, για να αποφύγετε την αίσθηση τραβήγματος, πριν κοιμηθείτε, απλώστε τον ορό (serum) και εξασφαλίστε λάμψη και φρεσκάδα.Πηγή: jenny.gr