«Θέλω διαζύγιο!! Με απατά συνέχεια μέσα από το Facebook. Δεν την προλαβαίνω» φώναζε χθες εξοργισμένος σε δικηγορικό γραφείο του Ηρακλείου 43χρονος, ο οποίος επέμενε να πάρει διαζύγιο για να μην γίνει «φονιάς», όπως έλεγε χαρακτηριστικά. Μάταια ο δικηγόρος προσπαθούσε να τον ηρεμήσει γιατί είχε σηκώσει "στο ...πόδι" ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Ο 43χρονος είχε τόσα νεύρα που δεν άκουγε κανένα. Συνέχισε να φωνάζει, κραδαίνοντας στα χέρια τα ... πειστήρια του  γκλήματος. Είχε βγάλει αντίγραφα από την σελίδα της 32χρονης συζύγου του, στην οποία εμφανιζόταν ως «ελεύθερη» που ενδιαφέρεται «για άνδρες».

Όπως ανέφερε στον δικηγόρο, του άνοιξε τα ...μάτια μια συνάδελφος του καθώς ο ίδιος έχει πλήρη άγνοια από διαδίκτυο και κυρίως από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και έτσι δεν είχε πάρει χαμπάρι γιατί η ευπαρουσίαστη σύζυγος του καθόταν με τις ώρες μπροστά από τον υπολογιστή. Στην κωμόπολη όπου ζει το ζευγάρι, είχε γίνει μεγάλο σούσουρο, όμως ο ίδιος τα έμαθε τελευταίος.
"Μου έλεγε ότι ψάχνει να βρει παλιές της συμμαθήτριες για να συναντηθούν και να θυ- μηθούν τα σχολικά τους χρόνια. Ποτέ δεν πήγε το μυαλό μου ότι «ψάρευε» εραστές". Ο 43χρονος κόντεψε να πάθει έμφραγμα όταν αντίκρισε τις προκλητικές φωτογραφίες που είχε αναρτήσει η σύζυγος του και τα γεμάτα υπονοούμενα σχόλια που τις συνόδευαν, ενώ έπεσε από ... τα σύννεφα όταν ενημερώθηκε για τον τεράστιο αριθμό των διαδικτυακών της φίλων.

Το ζευγάρι είναι παντρεμένο τρία χρόνια και δεν έχει αποκτήσει παιδιά και όπως φαίνεται ο έγγαμος βίος τους θα τερματίσει άδοξα.

Το τελευταίο δίμηνο πάντως φέρεται να καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση των διαζυγίων και σε πολλές περιπτώσεις, όπως παραδέχονται δικηγόροι, η κατάσταση μεταξύ των δύο πλευρών είναι «πολεμική». Καταλυτικό ρόλο φέρεται να διαδραματίζει η οικονομική κρίση αφού η οικονομική στενότητα αποδεικνύεται «σύμμαχος» της γκρίνιας και της φαγωμάρας με αποτέλεσμα απλά καθημερινά πράγματα να διογκώνονται και να μοιάζουν ανυπέρβλητα.

Σε κάποιες περιπτώσεις ζευγάρια χωρίζουν για «ψύλλου πήδημα», σε άλλες όντως συντρέχουν σοβαροί λόγοι με κυρίαρχο αυτό της απιστίας. 


Πηγή: cretalive.gr
TAGS