Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό των ταμείων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου πραγματοποίησαν το πρωί συνταξιούχοι των ταμείων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΟΤΑ και Δημοσίου, διεκδικώντας δωρεάν δημόσια υγεία και εκφράζοντας την ένστασή τους στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ. «Ύστερα από τις περικοπές που γίνονται στις συντάξεις και τα χαράτσια τώρα ήρθε η σειρά της υγείας. Χίλια τριακόσια φάρμακα είναι εκτός λίστας και πρέπει να τα πληρώνουμε. Ακόμη και για τις αιματολογικές εξετάσεις πρέπει να πληρώνουμε. Πάνε να μας αποτελειώσουν» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Θεσσαλονίκης. Χρήστος Σαλονικιός. 

«Τα έχουν καταντήσει όλα με πληρωμή. Θέλουμε δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη, ανέφερε ο ταμίας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Θεσσαλονίκη, Πασχάλης Τσαμπάζης 

«Με τον ΕΟΠΥΥ ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι γίνεται. Πήγε κάποιος για να του γράψει ο γιατρός ένα φάρμακο των 6 ευρώ και πλήρωσε 10 ευρώ επίσκεψη γιατί δεν ήταν στη λίστα των 50 ατόμων που δέχεται ανά εβδομάδα. Τα ιατρεία του ΙΚΑ σταμάτησαν να κάνουν μικροβιολογικές και αιματολογικές εξετάσεις και πρέπει να πληρώνεις συμμετοχή 15-25%. Θέλουμε δωρεάν υγεία πρόνοια και φάρμακα» είπε από τη πλευρά του πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Φραγκουλίδης.