Για περισσότερο από 8 ώρες προσπαθούσαν να ζεσταθούν οι ασθενείς στο νοσοκομείο του Καρπενησίου με όποιον τρόπο μπορούσαν, αφού οι δεξαμενές του καλοριφέρ στέγνωσαν από πετρέλαιο, λόγω οφειλών στον προμηθευτή τους.

Το τελευταίο διάστημα, ο προμηθευτής πίεζε για να πάρει τα χρήματά του από προηγούμενες προμήθειες. Οι αρμόδιοι του νοσοκομείου τον παρέπεμπαν από μέρα σε μέρα και μάλιστα είχαν υποσχεθεί να τον πληρώσουν στο τέλος της προηγούμενης βδομάδας, πράγμα το οποίο δεν έγινε. Χθες το πρωί, τους παρέδωσε μια μικρή ποσότητα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν.

Ωστόσο, όμως, οι δεξαμενές του νοσοκομείου άδειασαν γύρω στις 7 το βράδυ με συνέπεια μέχρι το πρωί οι ασθενείς, οι συνοδοί τους και το νοσηλευτικό προσωπικό να αντιμετωπίσουν πολικές θερμοκρασίες που τη νύχτα έφθασαν στους -4 βαθμούς. 


Τελικά, ύστερα από μια εφιαλτική νύχτα, τα καλοριφέρ άναψαν το πρωί, καθώς ο προμηθευτής μετέφερε πετρέλαιο στο νοσοκομείο, αφού πρώτα εισέπραξε τα ποσά που του όφειλε η διοίκηση και έτσι λίγο μετά τις 9 πήρε τέλος το μαρτύριο των ασθενών και των συγγενών τους. 

    
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ