Χωρίς φάρμακα θα μείνουν από 10 Φεβρουαρίου οι ασφαλισμένοι των ταμείων ΤΣΑΥ (Υγειονομικών), τραπεζών Πίστεως, Γενικής, Αμέρικαν Εξπρές, ΤΑΣ (Συμβολαιογράφων), ΤΑΠ- ΟΤΕ και Εμπορικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη. Το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) αποφάσισε την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στις εξοφλήσεις των λογαριασμών των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης αλλά και της έλλειψης προοπτικής για την εξόφληση των οφειλομένων ποσών. Παράλληλα συνεχίζεται η αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού και της ΔΕΗ.

 «Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του Συλλόγου μας με τηλεφωνήματα και επιστολές, δεν κατέστη δυνατό να ξεπεραστεί το πρόβλημα της εξόφλησης των εκπρόθεσμων οφειλών των παραπάνω ταμείων που ανέρχονται σε 8.000.000 ευρώ και αφορούν συνταγές που εκτελέστηκαν μέχρι και πριν από 8 μήνες!

Στα ποσά αυτά συμπεριλαμβάνονται και συνταγές με φάρμακα υψηλού κόστους, δηλαδή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τα οποία οι φαρμακοποιοί έχουν πληρώσει από την τσέπη τους για όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Οι καθυστερήσεις αυτές έχουν οδηγήσει τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης σε οικονομική ασφυξία και αδυνατούν πλέον να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες των ασφαλισμένων αυτών των ταμείων σε φαρμακευτική περίθαλψη» ανάφερε ο πρόεδρος του ΦΣΘ Κυριάκος Θεοδοσιάδης.


Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ