Πυκνούς καπνούς παρατήρησαν σήμερα οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας να βγαίνουν από τα φουγάρα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού στην περιοχή, γεγονός που προκάλεσε κατ' αρχήν ανησυχία για το ενδεχόμενο αυξημένων τιμών ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Τις εικόνες αυτές κατέγραψε και ο φωτογραφικός φακός, ωστόσο οι υπεύθυνοι του Κέντρου Περιβάλλοντος της Περιφέρειας (ΚΕΠΕ) Δυτικής Μακεδονίας επισημαίνουν ότι οι συγκεντρώσεις που μετρούν οι δεκαπέντε σταθμοί μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης δεν δικαιολογούν περιστατικό μεγάλης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. 
Ο Υπεύθυνος Ατμοσφαιρικής Ποιότητας του ΚΕΠΕ, Βασίλης Ευαγγελόπουλος απέδωσε την κατάσταση αυτή στα μετεωρολογικά δεδομένα που επικρατούσαν το πρωί στην Πτολεμαΐδα και συγκεκριμένα στη χαμηλή νέφωση, τη χαμηλή ορατότητα και την αυξημένη υγρασία.

«Στις περισσότερες από τις 15 θέσεις των σταθμών μας έχουμε χαμηλές συγκεντρώσεις. Μόνο σε τρεις σταθμούς, στον Οικισμό της Πτολεμαΐδας και τα ορυχεία Μαυροπηγής και Αναργύρων εμφανίζονται υψηλότερες συγκεντρώσεις και εφόσον συνεχιστούν τις επόμενες ώρες θα μπορούμε να μιλούμε για άνω των ορίων, κατά μέσο όρο εικοσιτετραώρου, συγκεντρώσεις. Σε γενικές γραμμές η κατάσταση δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητική», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ευαγγελόπουλος.