Η πρωινή διαμαρτυρία στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων από ομάδα δικηγόρων και φοιτητών εξελίχθηκε σε κατάληψη του κτιρίου. Οι συγκεντρωμένοι που βρίσκονται εκεί διαμαρτύρονται έντονα για την αναλγησία του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη στο πρόβλημα των αστέγων. Οι συγκεντρωμένοι ισχυρίστηκαν ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την αίθουσα του καφενείου (που δεν χρησιμοποιείται) συμβολικά για να μείνουν εκεί άστεγοι των Αθηνών. Ωστόσο, η απάντηση του δήμου δεν ήταν απλώς αρνητική, αλλά οι υπεύθυνοι του δήμου Αθηναίων κατέθεσαν μήνυση κατά των συγκεντρωμένων.

Η μήνυση έγινε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα από συνεργάτες του κ. Καμίνη. Να σημειωθεί ότι στο κτίριο βρίσκονται και άστεγοι. Τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ εμφανίστηκαν και απαγόρευσαν την είσοδο και έξοδο στον οποιονδήποτε από το Πνευματικό Κέντρο.


Αυτή τη στιγμή 15 από τους περίπου 30-40 καταληψίες κρατούνται στο Α.Τ. Εξαρχείων.

Σημειώνεται ότι διαμαρτυρόμενη για τις προσαγωγές η ομάδα χάκερ «anonymous» έριξε τα sites του δημάρχου και του Δήμου Αθηναίων.

ΣΥΡΙΖΑ: Δώστε στέγη στους άστεγους, ένα ακόμη ολίσθημα του κ. Καμίνη

«Ένα ακόμα ολίσθημα του κ. Καμίνη. Με μήνυση και με ΜΑΤ αντιμετώπισε την ανάγκη να στεγαστούν άνθρωποι που βρίσκονται στο δρόμο μετά το άνοιγμα άδειου χώρου στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην Ακαδημίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η επισήμανση μας ότι η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τα προβλήματα της πόλης με κοινωνικό φόβο και με αντιδημοκρατική συμπεριφορά επαληθεύεται συνεχώς. Για μια ακόμα φορά επισημαίνουμε ότι με εξαγγελίες μέτρων τα προβλήματα της πόλης δεν επιλύονται , έχουμε τονίσει ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα ανακούφισης της κοινωνικής εξαθλίωσης. Καλούμε τη δημοτική αρχή να αποσύρει την μήνυση και να δώσει λύσεις για τους άστεγους» καταλήγει η ανακοίνωση.