Το «ερωτεύτηκα τον καλύτερό μου φίλο» παίζει τελευταία όλο και περισσότερο σε παρέες και φιλίες. Στην εποχή της έλλειψης επικοινωνίας, πόσο κακό είναι τελικά να αρχίσεις να βλέπεις ερωτικά τον αγαπημένο σου κολλητό; Μέσα σε μία πόλη με σκυθρωπούς ανθρώπους, κλειστά μαγαζιά (Δήμαρχε, βάλτε επιτέλους μια λουλουδάτη ταπετσαρία να κρύψετε το αίσχος!) και πηγαδάκια που λένε τα ίδια και τα ίδια πικραμένα θέματα, ο αγαπημένος του κολλητός σε σηκώνει ψηλά, σε χαϊδεύει, σε κάνει να χαμογελάσεις και μαζί σατιρίζετε τους πάντες χρησιμοποιώντας το δικό σας κώδικα χιούμορ.
Και ξαφνικά τον φιλάς.

Cut! Ωραίο σενάριο αλλά είναι γνωστό ότι το νόμισμα έχει δύο όψεις. Η μία είναι ότι επιτέλους ο αγαπημένος σου είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά ταιριάζεις, που μπορεί εύκολα ακόμα και να συμπληρώσει μία πρότασή σου, ξέρει τους φόβους σου και τα όνειρά σου.

Η άλλη είναι τα γράμματα. Εκεί είναι γραμμένη η θεωρία που λέει ότι το καλύτερο κομμάτι μίας σχέσης είναι εκείνο που γνωρίζεις το άλλο σαν να άνοιξες ένα χάρτη μιας νέας πόλης και έχεις τεράστιο πάθος να την ανακαλύψεις. Η θεωρία σε άδειασε; Μπα, σου έχω επιχείρημα: όταν ξεκινάει μια ερωτική σχέση ακόμα και με τον από δεκαετίας κολλητό σου ετοιμάσου να το αρχίσεις να τον γνωρίζεις από την αρχή. Είναι σαν ανοίγεις μια διαφορετική πόρτα στη ψυχή του. Η τουλάχιστον έτσι πάρτο.

Ok, χάνεις τη μαγεία, κερδίζεις έναν άνθρωπο. Αλλά μια ωραία μέρα χάνεις τον έρωτα, χάνεις κι ένα φίλο. Κι εδώ έπιασες πλανήτη γη. Η φιλία δεν πρέπει ποτέ να μπαίνει μετά το έρωτα, ποτέ μα ποτέ! Μόλις το γυαλί σπάσει θα μείνεις με τα κομμάτια και τότε προετοιμάσου, γιατί αυτό όχι δεν κολλάει αλλά βάζει ακόμα ένα αρνητικό πρόσημο στην προσωπική σου ζωή. Τέρμα τα κοινά αστεία και οι βόλτες στη λιακάδα. Οι άντρες το βάζουν εύκολα στα πόδια παίρνοντας μαζί τους τα πάντα ακόμα και την πολύτιμη φιλιά σας. Είναι θέμα πια «ανδρισμού».

Μπορεί λοιπόν σε μία φιλική σχέση συχνά αυτή η διαχωριστική γραμμή να είναι μικρή μόλις όμως την περάσεις, την πέρασες και τελείωσε. Εκεί προσπάθησε, συζήτα το, πάρε βαθιά ανάσα και προχώρα.

‘Η εραστές ή φίλοι. Τελεία.

Πηγή: jenny.gr