Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο απέστειλε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η βραδυπορία στη μεταφορά πόρων από την κεντρική διοίκηση στην Περιφέρεια, μετά τις αλλαγές αρμοδιοτήτων, όπως προέκυψαν από τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο κ. Σγουρός προειδοποιεί ότι «μέχρι να γίνει η μεταφορά των αντίστοιχων πόρων, η Περιφέρεια Αττικής δεν πρόκειται να ασκήσει καμία από τις αρμοδιότητες αυτές».

 Όπως σημειώνει ο κ. Σγουρός στην επιστολή, αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει ανακύψει από τη μη μεταφορά πόρων από το υπουργείο Μεταφορών, στην Περιφέρεια έχουν θεσμικά μεταφερθεί οι διευθύνσεις Οδικών Έργων, Υδραυλικών Έργων, Έργων Οδοποιίας, Κατασκευής και Συντήρησης Έργων Οδοποιίας, Κατασκευής Υδραυλικών Έργων και το Τμήμα Κυκλοφορίας, Φωτεινής Σηματοδότησης και Τηλεματικής. Όμως, δεν έχει ακόμη υπογραφεί το πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής τους, αφού παραμένουν ως οικονομικές εκκρεμότητες η μεταφορά 225 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού των συγκεκριμένων διευθύνσεων και 100 εκατ. πιστώσεις.


«Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό πως δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα στην απρόσκοπτη συνέχιση παροχής υπηρεσιών και στη συντήρηση οδικών αξόνων σε ανεκτό επίπεδο για τα 550 χλμ. μεταφερόμενης αρμοδιότητας του οδικού δικτύου», αναφέρεται στην επιστολή.