Πρωτοσέλιδο σε διεθνή αλλά και ελληνικά μέσα έγινε μέσα σε μία ημέρα ο άτυχος κινηματογραφιστής Κωστής Μητσοτάκης που ήταν ο μόνος κάτοικος του μικρου χωριού, Σοδέτο στην Ισπανία που δεν μοιράστηκε το ποσό των 115 εκατ. ευρώ όπως οι υπόλοιποι κάτοικοι καθώς δεν είχε αγοράσει το «χρυσό» λαχείο.  
«Νιώθω πως έχω κερδίσει κι εγώ. Αυτό που συνέβη στο χωριό είναι ωραίο θέμα για ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ. Και συνέβη δίπλα μου. Εχω αρχίσει ήδη να συγκεντρώνω υλικό», δηλώνει ο ίδιος σε συνέντευξη του στα «Νέα» και αποκαλύπτει ότι θα κάνει την ιστόρια του, ταινία.

Το ιστορικό της... γκαντεμιάς


Ο κοσμογυρισμένος Ελληνας κινηματογραφιστής Κωστής Μητσοτάκης είναι, μάλλον, ο μεγάλος χαμένος του 2012. Ο μοναδικός κάτοικος του μικρού χωριού Σοδέτο της Ισπανίας που δεν κέρδισε στο πρωτοχρονιάτικο λαχείο.
Ολοι οι υπόλοιποι -περίπου 70 νοικοκυριά μετράει ο απομακρυσμένος ισπανικός οικισμός-, φτωχοί αγρότες ως επί το πλείστον, δεν αγχώνονται πια για τα χρέη, τη φετινή ξηρασία και την οικονομική κρίση που σαρώνει την Ισπανία.

Είδαν τις καταθέσεις τους να πολλαπλασιάζονταιμετά την κλήρωση του «Χοντρού» (El Gordo), όπως λέγεται το συγκεκριμένο λαχείο στην Ισπανία το οποίο φέτος μοίρασε το ποσό ρεκόρ των 700 εκατ. ευρώ. Σε κάθε σπίτι και νοικοκυριό του Σοδέτο υπήρχε τουλάχιστον ένα χρυσοφόρο δελτίο. Ορισμένοι κέρδισαν εκατομμύρια. Οι λιγότερο τυχεροί βρέθηκαν με 100.000 ευρώ.

Ο μόνος που δεν είχε αγοράσει λαχείο και δεν κέρδισε είναι ο 42χρονος συνονόματος του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, που μένει τα τελευταία οκτώ χρόνια στο αγροτικό χωριό της βόρειας Ισπανίας...

«Δεν αισθάνομαι άτυχος»


Παρ' όλα αυτά, ο Κωστής Μητσοτάκης δεν αισθάνεται άτυχος. «Νιώθω πολύ τυχερός γενικά στη ζωή. Θα αισθανόμουν άτυχος αν είχα αγοράσει λαχείο και είχα χάσει. Τώρα πως να κερδίσω, αφού δεν είχα αγοράσει λαχνό», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Συμμετείχα κι εγώ στη χαρά των ντόπιων. Είναι πολύ καλύτερα που αυτά τα λεφτά έπεσαν σε ένα μικρό χωριό που πραγματικά τα έχει ανάγκη».

Ο Κωστής Μητσοτάκης κατάγεται από τα Χανιά, αλλά μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Σε ερώτηση αν είναι συγγενείς με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, ο ίδιος απαντά: «Ισως έχουμε κάποια πολύ μακρινή σχέση, με την έννοια πως όλοι οι Μητσοτάκηδες είναι συγγενείς. Αλλά δεν έχω ιδέα τι είδους σχέση είναι αυτή». Δεν πιστεύει στις... δεισιδαιμονίες, ούτε θεωρεί πως το όνομά του είναι συνώνυμο της κακοτυχίας. «Δεν το πιστεύω, ούτε θέλω να ασχοληθώ με αυτό», απαντά ορθά κοφτά.

«Τώρα πλέον θα κινηματογραφήσω την ιστορία του χωριού και της ημέρας που κληρώθηκε το λαχείο. Δεν έχω σκεφτεί ακόμη αν θα υποδυθώ τον εαυτό μου. Σίγουρα όμως είμαι πλέον μέρος της ιστορίας του χωριού», δηλώνει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο λόγος που δεν πήρε κι αυτός έναν από τους 1800 λαχνούς στους οποίους είχε μοιραστεί ο αριθμός 58268 που έκανε εκατομμυριούχους όλους τους άλλους κατοίκους είναι οι κυρίες του συνεταιρισμού που πουλούσαν τους λαχνούς απλώς δεν πέρασαν από το σπίτι του.

Ο άτυχος Κωστής Μητσοτάκης δεν το βάζει κάτω όμως. Όπως λέει χάρη στα λεφτά που απέκτησαν οι υπόλοιποι κάτοικοι, μπόρεσε να πουλήσει ένα κτήμα που είχε, ενώ τώρα θα γυρίσει την γκαντεμιά του σε ταινία και μάλιστα με την υποστήριξη του δημάρχου! Του το πρότεινε ο ίδιος αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ιστορία και όπως λέει ο δήμαρχος δέχτηκε αμέσως: «Μου είπε το "ναι" αμέσως. Ισως να αισθάνθηκε και άσχημα που είμαι ο μοναδικός που δεν κέρδισα. Να λοιπόν και κάτι καλό που μου συνέβη.»

Με πληροφορίες από τα «Νέα»
Σχετικά Θέματα:


Κέρδισε όλο το χωριό στο ΛΟΤΤΟ εκτός από τον Μητσοτάκη!