Σε διάψευση για τα περί ύπαρξης οπτικοακουστικού υλικού με καταγεγραμμένες συναντήσεις του με πολιτικούς, αστυνομικούς, δικαστές και άλλους δημόσιους παράγοντες, προχώρησε ο 58χρονος επιχειρηματίας, εκ των βασικών κατηγορουμένων για τα κυκλώματα εκβίασης και τοκογλυφίας που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Με μακροσκελή γραπτή δήλωσή του, που διένειμε στα ΜΜΕ μέσω του συνηγόρου του, ο 58χρονος, κατηγορούμενος ως εγκέφαλος του τοκογλυφικού κυκλώματος, διαψεύδει τα όσα εμφανίζεται να έχει μεταφέρει πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος σε δημοσίευμα του , σύμφωνα με το οποίο διαθέτει βίντεο, που, αν δημοσιοποιήσει, θα προκληθεί θόρυβος σε όλη τη Βουλή.

Υποστηρίζει δε πως τέτοιες πληροφορίες δημοσιεύονται με σκοπό να επιβαρύνουν τη θέση του, ισχυριζόμενος πως η υπόθεση αποκαλύφτηκε επειδή ενεπλάκη στην πολιτική ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας με το συνδυασμό του ΛΑ.Ο.Σ. στην Κεντρική Μακεδονία, υποστηρίζει ο 58χρονος και κάνει λόγο για.

Τα παραπάνω αναμένεται να ισχυριστεί και ενώπιον των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., κατά την ανωμοτί κατάθεση που θα κληθεί να δώσει, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα για τα βίντεο. 

Στο μεταξύ, το προσεχές διάστημα αναμένεται να κριθούν από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης οι προσφυγές κατά των ενταλμάτων προσωρινής κράτησης που κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των κυκλωμάτων. Την ίδια στιγμή, θα κριθούν, από τον 3ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης και εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, οι προσφυγές κατά του μέτρου της επιβολής χρηματικής εγγύησης. Μέχρι τώρα έχουν καταθέσει σχετικές προσφυγές 31 από τους συνολικά 53 κατηγορούμενους για συμμετοχή στα κυκλώματα. 

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να καταθέσουν, εξάλλου, στον ανακριτή και τα φερόμενα ως θύματα των κυκλωμάτων εκβίασης και τοκογλυφίας.
 
Πηγή: seleo.gr