Προσπάθεια επιβολής νομοθετικών εκτροπών καταλογίζει στην τρόικα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Αδαμόπουλος. Όπως αναφέρει, «πληροφορούμαστε με ιδιαίτερη θλίψη, οργή και έκδηλη αγανάκτηση πως παράγοντες εξωθεσμικοί, στερούμενοι δημοκρατικής νομιμοποίησης, υπαγορεύουν - κατά τρόπο ανερυθρίαστο και δίχως προσχήματα - στην Ελληνική Κυβέρνηση νομοθετικές μεταβολές μέσω των οποίων επιδιώκεται η ολοκληρωτική μεταρρύθμιση διατάξεων του Κώδικα περί Δικηγόρων και η ουσιαστική κατάργηση του δικηγορικού λειτουργήματος».

Ο κ. Αδαμόπουλος τονίζει επίσης ότι «οι δανειστές μέσω της τρόικας απαιτούν, πιέζουν και επιθυμούν να επιβάλλουν ταπεινωτικά τη βούλησή τους, καταργώντας τον εθνικό νομοθέτη. Οι παρεμβάσεις τους, μάλιστα, δείχνουν να μην έχουν κανένα όριο».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΔΣΑ καλεί του Έλληνες βουλευτές, το υπουργείο Δικαιοσύνης και κάθε πολιτειακό παράγοντα «να αντιταχθούν με τον πλέον έντονο και θεσμικά προβλεπόμενο τρόπο στην καταρράκωση κάθε έννοιας εθνικής αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας».

«Οι συνταγματικά κατοχυρωμένες λειτουργίες δεν εκχωρούνται και δεν τίθενται υπό καμία διαπραγμάτευση», καταλήγει.


Πηγή: naftemporiki.gr