Έφυγε από τη ζωή αργά το βράδυ της Παρασκευής, έπειτα από μάχη με την επάρατο νόσο, ο ηθοποιός Νίκος Απέργης, σε ηλικία 65 ετών. Εκτός από τον χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης δραστηριοποιήθηκε και σε αυτόν της πολιτικής, αφού εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων επί έξι συνεχείς τετραετίες, ενώ πολιτεύθηκε με τη Νέα Δημοκρατία στην Α' Αθηνών.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Θέατρο στην Ανώτερη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου (αποφοίτησε το 1969) και ασχολήθηκε επαγγελματικά στο θέατρο, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο κυρίως ως ηθοποιός, αλλά και με άλλες ιδιότητες (συγγραφέας, σκηνογράφος, βοηθός σκηνοθέτη και θεατρικός επιχειρηματίας). Από το 1982 ασχολήθηκε παράλληλα, με το marketing και την διαφήμιση.
 
Ο Νίκος Απέργης, γνωστός ηθοποιός, πρωταγωνίστησε σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως: «Ο Άγνωστος πόλεμος», «Γειτονιά», «Ιστορίες αγάπης», «Πανθέοι», «Λάμψη» κ.α. Βραβεύτηκε, ως συγγραφέας, για το θεατρικό έργο του οι «Σφουγγαράδες».
 
Διετέλεσε συνιδρυτής Γραμματέας και Πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης ηθοποιών, όπως και πρόεδρος της ειδικής κομματικής οργάνωσης πολιτιστικών φορέων της Ν.Δ., ενώ ήταν και μέλος της Ομάδας κοινοβουλευτικού έργου Πολιτισμού τπυ κόμματος.
 
Εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος επί έξι συνεχείς τετραετίες στον Δήμο Αθηναίων. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος κατά περιόδους σε όλες σχεδόν τις δημοτικές δραστηριότητες. Πολιτεύθηκε με της Νέα Δημοκρατία στην Α΄ Αθηνών.
 
Παντρεύτηκε την ηθοποιό Μαίρη Κυβέλου με την οποία έζησε 24 θαυμάσια χρόνια και απέκτησε ένα γιο τον Αντώνη. Η σύζυγός του απεβίωσε στις 15 Νοεμβρίου 2005 μετά από ένα χρόνο δύσκολης πάλης, επίσης, με την επάρατο νόσο. 

Η κηδεία του ηθοποιού θα γίνει στις 4 το απόγευμα της Τρίτης, 7 Φεβρουαρίου, θα κηδευτεί στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών.
 

Το τελευταίο του μήνυμα
 
Ο δημοφιλής ηθοποιός πριν από αρκετούς μήνες, με το ξέσπασμα του κινήματος των Αγανακτισμένων, έστειλε το τελευταίο του πολιτικό μήνυμα, μέσω της ιστοσελίδας του: 
 
«Οι Πολιτικοί της χώρας οφείλουν να ΑΚΟΥΣΟΥΝ την ΠΛΑΤΕΙΑ. Το κίνημα των "Αγανακτισμένων", που εκδηλώνεται εδώ και δυο εβδομάδες σε όλες τις πλατείες της χώρας δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε κατευθυνόμενο. Αποτελεί, έστω και αρκετά καθυστερημένη λαϊκή έκφραση της δυσφορίας, της απελπισίας και της αγανάκτησης που εύλογα νιώθει ο λαός μας για όσα συμβαίνουν και όσα αποφασίζονται για μας, χωρίς τη δική μας γνώμη.
 
Οι πολιτικοί οφείλουν να ΑΚΟΥΣΟΥΝ τα μηνύματα της πλατείας και να αντιδράσουν στις σχεδιαζόμενες στο πόδι πολιτικές της΄λιτότητας και της ύφεσης που μας βυθίζει ακόμα περισσότερο στην κρίση. 
Τώρα χρειάζεται όσο ποτέ να αναπτύξουμε τη μεγλαύτερη ΑΡΕΤΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ, που συνδέεται με τις κορυφαίες στιγμές της Ιστορίας μας:  Τη συνεργασία».