Όλα είναι έτοιμα για την επίσημη έναρξη του Ρεθυμνιώτικου Καρναβαλιού του 2012.
Οι προπομποί έκαναν την εμφάνιση τους στην ενδοχώρα του δήμου και σήμερα ολοκληρώνεται η περιοδεία τους στην πόλη.
Έτσι, την Κυριακή το απόγευμα θα είναι η ώρα της τελετής έναρξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Apple Bar στην οδό Μελισσινού.

Εκεί, θα μας κρατήσει συντροφιά ο γνωστός παρουσιαστής Γρηγόρης Αρναούτογλου, με τη δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου, τους Sole Maniacs και το συγκρότημα ÉMIGRÉ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Τελετή Έναρξης Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

17:00-19:00 Παιδικό πρόγραμμα με παραδοσιακά αποκριάτικα παιχνίδια και τον Τόνυ το μάγο.
Επιπλέον, με παραδοσιακά αποκριάτικα παιχνίδια όπως «γαϊτανάκι», «πώς το τρίβουν το πιπέρι», «το κρεμμύδι» κ.ά. οι γονείς και κηδεμόνες της Α’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου θα συμμετέχουν στο παιδικό πρόγραμμα της

Τελετής Έναρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, μετά από την εμφάνιση του γνωστού Μάγου Τόνι.
Οι γονείς και κηδεμόνες της Α’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου γνωρίζοντας ότι το παιχνίδι και η κίνηση αποτελούν ζωτική ανάγκη για τη νεαρή ζωή διοργανώνουν εκμάθηση παιδικών ομαδικών παιχνιδιών.

19:00  Παρουσίαση προγράμματος Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα ÉMIGRÉ, τη Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνης και τους SOLE MANIACS.
Κλήρωση σειράς των Ομάδων για τη Μεγάλη Παρέλαση.

Η Μεγάλη Έναρξη σηματοδοτείται από το πάρτυ των καρναβαλικών Ομάδων στο άνοιγμα του Τριωδίου. Το πάρτυ πραγματοποιείται σε συνέχεια του παιδικού Κυνηγιού του Θησαυρού και ξεκινά στις 17:00 στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου, στο APPLE BAR.
Ο παρουσιαστής της βραδιάς, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, θα μας ξεναγήσει σε παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια, με τη Δημοτική Φιλαρμονική και τους Sole Maniacs, αγωνία για την κλήρωση της Μεγάλης Παρέλασης και στην κήρυξη της έναρξης από το Δήμαρχο Ρεθύμνης.

Η κορύφωση της βραδιάς θα γίνει από το αγαπημένο συγκρότημα των ÉMIGRÉ, οι οποίοι θα απογειώσουν τους επιβάτες του οχήματος ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012.


πηγή: cretalive.gr