Έχουν ολοκληρωθεί αποτελεσματικά όλες οι επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό πολιτών από πλημμυρισμένες περιοχές της Ηλείας, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απάντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, καθώς και οι εργασίες για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων. 
Ωστόσο, ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή, τόσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όσο και για την πρόληψη τυχόν νέων, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που προβλέπεται ότι θα πλήξει από τις βραδινές ώρες περιοχές της Ηλείας.


Ειδικότερα, έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια δεκάδες Ρομά που διέμεναν σε πρόχειρους καταυλισμούς, κυρίως σε περιοχές κοντά στον Αλφειό ποταμό, αλλά και γύρω από τον Πύργο, όπως επίσης και ένοικοι των εργατικών κατοικιών που βρίσκονται κοντά στον δρόμο που συνδέει τον Πύργο με το Κατάκολο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν νωρίτερα οι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας
, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.  Επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου, για λόγους ασφαλείας, είναι σε εξέλιξη στον Πύργο. Οι 85 νοσηλευόμενοι ασθενείς θα διακομιστούν ανάλογα με την βαρύτητα των περιστατικών σε νοσοκομεία της Πάτρας, της Αμαλιάδας, των Κρεστένων, καθώς και σε κέντρα υγείας.

Μια ηλικιωμένη εντοπίστηκε νεκρή το μεσημέρι στην περιοχή «Λιθάρι» κοντά στον Πύργο της Ηλείας, που πλήττεται από έντονη και συνεχή βροχόπτωση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, η γυναίκα προσπάθησε να γλιτώσει από τα ορμητικά νερά, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της. 
Mε τη βοήθεια διασωστικού ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας απεγκλωβίστηκε και ένας άνδρας κοντά στον Αλφειό ποταμό, ενώ στην ίδια περιοχή διασώθηκαν αλλά δέκα άτομα. 

Επίσης, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν οικογένειες με μικρά παιδιά από τις περιοχές «Λαμπέτι», «Καρούτι» και «Σαλμώνη», ενώ αποκλεισμένη από τα νερά της βροχής είναι η ιερά μονή Κρεμαστής κοντά στον Πύργο. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχει πλημμυρίσει και το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, χωρίς ωστόσο να παρατηρείται πρόβλημα στην λειτουργία των υπηρεσιών

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για το μέγεθος των ζημιών από τις πλημμύρες, αλλά και τις κατολισθήσεις, υπάρχουν τεράστιες καταστροφές στα δίκτυα υποδομών, σε αγροτικές καλλιέργειες και στο ζωικό κεφάλαιο, καθώς και στις περιουσίες κατοίκων στους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας. 

Στις πληγείσες περιοχές βρίσκεται ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, και έχει ήδη ενημερώσει τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Θεόδωρο Μπούφη, και τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσο Αποστολόπουλο, για την κήρυξη των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ενδεικτικά, πάνω από 300 κλήσεις δέχθηκε από την νύχτα του Σαββάτου εώς τα ξημερώματα της Κυριακής , στον Πύργο για παροχή βοήθειας και απάντληση υδάτων. Το νερό της βροχής ξεπέρασε  σε κάποιες περιπτώσεις  ακόμη και τα εβδομήντα εκατοστά σε διαμερίσματα μέσα στην πόλη.