Για την ανύψωση του ηθικού των ευελπίδων που απογοητεύονται από τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας ακούστηκε «διασκευασμένος» ο χουντικός ύμνος στο αμφιθέατρο της Σχολής Ευελπίδων, ανήμερα την επέτειο του Πολυτεχνείου. Αυτή ίσως να ήταν και η κυριότερη δικαιολογία που προέβαλε ο Αρχηγός της Σχολής, εύελπις της ΙV τάξης Χρήστος Π. Φαραντάτος, ο οποίος αθωώθηκε με ψήφους 3 προς 2 από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Σχολής. «Εκείνη την ημέρα και μόλις αποχώρησαν οι αξιωματικοί μίλησα για λίγο στους ευέλπιδες, περνώντας ένα μήνυμα ενότητας και ανύψωσης του ηθικού, και τους προέτρεψα να μην απογοητεύονται από τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας και να δείχνουν κατανόηση για τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει στη λειτουργία της η Σχολή, καθώς και για την ανάγκη ενότητας λαού και Στρατού» είπε στην απολογία του ο αρχηγός της Σχολής.


Ο τεταρτοετής εύελπις είχε παραπεμφθεί, με πόρισμα, στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της αποπομπής του για «ασυμβίβαστη προς την ιδιότητα και την αξιοπρέπεια του ευέλπιδος συμπεριφορά και βαρύ πταίσμα περί την πειθαρχία», επειδή αμαύρωσε την επέτειο του Πολυτεχνείου, όπως σημείωσε και ο πρόεδρος του Πειθαρχικού.
 
Ο εγκαλούμενος Αρχηγός της Σχολής ούτε αποπέμφθηκε ούτε καν τιμωρήθηκε, εμφανίστηκε αμετανόητος και εξέφρασε επιπλέον και τη λύπη του για τα πειθαρχικά μέτρα που είχαν ληφθεί εναντίον του.

Πηγή: tovima.gr