Το θρίλερ των διαπραγματεύσεων των πολιτικών αρχηγών στην Ελλάδα για τη συμφωνία με τους πιστωτές και την ενεργοποίηση του PSI, παρακουλουθούν τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.   Μετά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις της Κυριακής, επαναλαμβάνουν την Δευτέρα τις συνομιλίες τους οι ηγέτες των κομμάτων που στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές στα δρακόντεια μέτρα που αποτελούν μέρος του πακέτου διεθνούς βοήθειας, γράφει η Wall Street Journal.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνέχισαν να ασκούν πιέσεις στην Ελλάδα να αποδεχθεί τους όρους που έχουν θέσει οι δανειστές κατά την διάρκεια ενός σαββατοκύριακου συνομιλιών στην χώρα για την αποφυγή μιας οικονομικής κατάρρευσης, αναφέρει το Bloomberg.

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος πέτυχε μία πρώτη συμφωνία με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για την ώθηση της οικονομικής ανταγωνιστικότητας και επέκταση της περικοπής των δαπανών.

Το BBC ανέφερε ότι η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την Κυριακή ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια συμφωνία και συνεπώς θα συναντηθούν εκ νέου την Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος χρειάζεται την στήριξη για σκληρές μεταρρυθμίσεις προκειμένου η Αθήνα λάβει το νέο δάνειο μέχρι τα μέσα Μαρτίου και να αποφύγει την χρεοκοπία.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, δεν κατάφερε να κάνει τους πολιτικούς αρχηγούς να αποδεχθούν τους σκληρους όρους σε αντάλλαγμα για το δεύτερο πακέτο στήριξης, ωθώντας την Αθήνα πιο κοντά στην χρεοκοπία στις αρχές του επόμενου μήνα, επισημαίνουν οι Financial Times.

Οπως επισημαίνει η εφημερίδα, ο Λουκάς Παπαδήμος έδωσε ένα τελεσίγραφο στους τρεις αρχηγούς μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας προκειμένου να του γνωστοποιήσουν εάν συμφωνούν με τις προτάσεις για μέτρα λιτότητας, προτού συναντηθούν ξανά αργότερα μέσα στην ημέρα.

Μάχη δίνει η Ελλάδα για να εξασφαλίσει το δεύτερο δάνειο και να αποφύγει την χρεοκοπία τον επόμενο μήνα, ανέφεραν με την σειρά τους οι New York Times.