Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν την καταγραφή των ζημιών στις πεδινές περιοχές που επλήγησαν από τη χθεσινή έντονη νεροποντή και τις κατολισθήσεις που αυτή προκάλεσε.           Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει αποκατασταθεί και διεξάγεται κανονικά από νωρίς το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου της Ξάνθης μετά της χθεσινές κατολισθήσεις που σημειώθηκαν. Το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης εφιστά την προσοχή των οδηγών που κινούνται στις περιοχές της Γενισέας και των Αβδήρων.          
   
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου αποκλείοντας ολόκληρους οικισμούς.         
   
Από τη νεροποντή της Κυριακής πλημμύρησαν σπίτια, καταστήματα και σχολεία κυρίως στην περιοχή του Δήμου Αβδήρων ενώ υπήρξε και διακοπή της ηλεκτροδότησης σε αρκετούς οικισμούς.          
   
Έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν και στην πόλη της Ελευθερούπολης του Δήμου Παγγαίου στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.          
   
Η σφοδρή χαλαζόπτωση που επικράτησε χθες το βράδυ είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία ακόμα σε τμήμα της Εγνατίας οδού και να προκληθούν καταστροφές σε καλλιέργειες και καταστήματα. Σήμερα συνεργεία του Δήμου Παγγαίου θα κάνουν έλεγχο για να διαπιστωθεί η έκταση των ζημιών.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS