Παραδόθηκε σήμερα το πρωί στην έδρα της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας, η 50χρονη επιχειρηματίας, Παναγιώτα Γαβαλά, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Σε βάρος της αδερφής του κ. Γαβαλά, εντεταλμένη σύμβουλος δύο εταιρειών που είχαν ως δραστηριότητα τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων και την εισαγωγή ρούχων και ενδυμάτων, έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο που ανέρχονται σε 7.747.017,14 ευρώ.

Αναλυτικότερα, ως εντεταλμένη σύμβουλος εταιρείας διακόσμησης εσωτερικών χώρων, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011 απέδωσε ανακριβές Φ.Π.Α. ποσού 145.500,23 ευρώ, ενώ κατά τη διαχειριστική περίοδο του πρώτου διμήνου του 2012 δεν απέδωσε Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.) ύψους 4.282,95 ευρώ.

Επίσης, σε βάρος της, ως εντεταλμένης σύμβουλου άλλης εταιρείας που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ενδυμάτων και υποδημάτων, έχουν βεβαιωθεί χρέη ύψους 7.597.233,96 ευρώ.

Tην ίδια ώρα, αίτηση αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους υπέβαλε ο επιχειρηματίας στο χώρο της μόδας Λάκης Γαβαλάς, λίγες ημέρες μετά την απόφαση της δικαιοσύνης να τον κρίνει προσωρινά κρατούμενο για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 146.000 ευρώ μετά την τρίτη σύλληψη του για οφειλές προς το δημόσιο.  

Ο 60χρονος επιχειρηματίας στην προσφυγή του ζητεί να αποφυλακιστεί με όρους και υποστηρίζει ότι έχει κάνει ρύθμιση για τα επίμαχα χρέη, ενώ επισημαίνει πώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις που θέλει ο νόμος για να αφεθεί κάποιος ελεύθερος, είναι δηλαδή γνωστής διαμονής και δεν είναι ύποπτος φυγής.
Με πληροφορίες από το capital.gr