Έντονη κριτική δέχθηκε, κατά τη σημερινή πανδικαστική συγκέντρωση που πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης.  Κατά τη συγκέντρωση, παρέστησαν και χαιρέτισαν, από την πλευρά των κομμάτων, οι Κ. Τζαβάρας (ΝΔ), Σπ. Χαλβατζής (ΚΚΕ), Αθ. Πλεύρης (ΛΑΟΣ), Β. Μουλόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), καθώς και ο γενικός γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Μ. Ζαφειρόπουλος. Τις διατάξεις του επίμαχου νομοσχεδίου ανέπτυξαν οι πρόεδροι των δικαστικών ενώσεων Χαρ. Αθανασίου (Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων), Π. Μπρακουμάτσος (Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος) και Γ. Φαλτσέτος (Ένωση Διοικητικών Δικαστών), ενώ έμφαση δόθηκε στις διατάξεις εκείνες με τις οποίες οι δικαστές είναι αντίθετοι. 

Παράλληλα, δεν έλειψαν από τους παρευρισκόμενους δικαστές εκφράσεις όπως «είναι Δ΄ Ράιχ», όταν γινόταν αναφορά σε ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου, όπως αυτές που αφορούν τις προϋποθέσεις για προσωρινή αργία των δικαστών.

Οι δικαστές ζητούν την απόσυρση των διατάξεων του νομοσχεδίου με τις οποίες καταργείται ο ρόλος των ολομελειών των δικαστηρίων ως προς την ψήφιση των κανονισμών εσωτερικής λειτουργίας και επιτρέπεται η περικοπή μισθού, η μετάθεση δικαστών και η στέρηση των δικαστικών διακοπών σε περίπτωση αδικαιολόγητης καθυστέρησης έκδοσης αποφάσεων.

Επιπλέον, ζητούν να αποσυρθούν οι διατάξεις με τις οποίες απαγορεύεται η μετάθεση δικαστή πριν από τη συμπλήρωση δύο ετών στον τόπο όπου έχει τοποθετηθεί και περικόπτεται η άδεια μητρότητας των γυναικών δικαστών σε πέντε από εννέα μήνες, που ισχύει για τις υπόλοιπες εργαζόμενες μητέρες. Ζητούν, τέλος, απόσυρση των διατάξεων με τις οποίες περιορίζεται ο προληπτικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.